Çanakkale Kutlu Bir Yerin Adıdır

Çanakkale Kutlu Bir Yerin Adıdır

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2016 12:10
Çanakkale Kutlu Bir Yerin Adıdır

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 101'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çanakkale; namus ve şeref savunması, Türk milletini boyunduruk altına almaya yeltenenlerin yerle bir edildiği kutlu bir yerin adıdır diyen Günaydın, "Türk Milleti’nin gülle, mermi, çelik ve baruta karşı verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’nci yıldönümünü gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk Milleti tarih sahnesine çıktığından itibaren aziz varlığını müdafaa ve muhafaza amacıyla olağanüstü mücadeleler sergilemiştir.
Çanakkale Savaşı ile büyük Türk Milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir.

Yedi düvelin kirli ittifakı, teknolojik üstünlüğü, askeri avantajı Türk Milleti’nin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan da kurtulamamıştır.

Milli şuur ve heyecan kahramanlıkla birleşmiş ve Çanakkale’yi geçilmez, Türk milletini yenilmez yapmıştır.

Çanakkale’de köken, mezhep, yöre, dil veya bir başka yapay farklılık dikkate alınmadan milletimizin her ferdi aynı ülkünün, aynı hedefin, aynı kararlılığın etrafında toplanmıştır.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk milleti tek nefes, tek ses ve tek yürek olmuş ve üzerine çullanan sömürgeci güçlere haddini bildirmiştir.
Bilinmelidir ki, Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır.

Unutulmamalıdır ki, geçmişteki muhteşem milli gayretin şartlar olgunlaştığında bugünde gösterileceğinden, Anadolu'nun muhafazası gerektiğinde, her türlü çabanın saklı duran yüreklerde yeniden ortaya çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu düşüncelerle “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 101. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.