Çanakkale Müzesi 5 Mayıs'ta Isparta'da

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalan harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resimlerin sergilendiği "Çanakkale 100.Yıl Müzesi" Isparta Hükümet Meydanı'nda ziyarete açılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2014 11:06
Çanakkale Müzesi 5 Mayıs'ta Isparta'da

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalan harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resimlerin sergilendiği “Çanakkale 100.Yıl Müzesi” 4 gün boyunca ( 5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında) Isparta Hükümet Meydanı’nda ziyarete açılacak.

Özel bir koleksiyoner tarafından hazırlanan ve “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” sloganıyla yola çıkan Gezici Müze, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 2015 yılına kadar Anadolu’yu dolaşarak “Çanakkale Ruhu”nu pekiştirmeyi amaçlıyor.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan, Tarihçi Ahmet Uslu’nun çabalarıyla oluşturulan ve Türkiye’nin farklı şehirlerine giden gezici müzede, Çanakkale Savaşlarını anlatan tablolar ve bal mumu heykellerin yanı sıra, misket bombaları, Türk ve yabancı askerlere ait savaş malzemeleri sergileniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.