Çanakkale Özel Müzesi Açıldı

Isparta Belediyesi tarafından şehre getirilen ve 28 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak olan ‘Çanakkale Geçilmez’ konulu 1915 Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi ŞAİK Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 15:35
Çanakkale Özel Müzesi Açıldı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da katıldığı ve açılışını yaptığı müzede 800’ü aşkın malzeme ve bu malzemeleri anlatan tablolar yer alıyor. Müzede ayrıca Ispartalı şehitlerin isimlerinin de bulunduğu özel bir bölüm hazırlandı.

Isparta Belediyesi tarafından getirilen ve ŞAİK Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda açılışı yapılan sergi saat 09.00 ile 18.00 arasında ziyaretçilere açık olacak. Belediye Meclisi Üyeleri öğrenciler ile okul idarecilerinin katıldığı sergi açılışında Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, protokol ve öğrencilere sergilenen malzemeler ile ilgili bilgiler verdi. Çanakkale Müzesi’nin çeşitli illerde sergilendiğini belirten Yürükaslan, 2015 yılında müzedeki eserlerin 100’üncü yılını tamamlayacağını dile getirdi. Çanakkale’nin bir ruh ve kalp meselesi olduğunu söyleyen Yürükaslan sergilenen eserlerin sayısının 800’ün üzerinde bulunduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşı’nın dünya üzerinde emsali bulunmayan bir savaş olduğuna dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türk Milletinin, 50 değişik halka karşı savaş verdiğini ve bu savaşta 252 binin üzerinde şehidin verildiğini kaydetti. Türk Milleti’nin Çanakkale Savaşı ile diğer ülkelere ‘Bu vatan bizim sizin ne işiniz var’ dediğini aktaran Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Conkbayır’ındaki üstün dehası ve hamlesiyle savaşın kazanıldığını söyledi. Günaydın, Çanakkale Savaşının Türk Milletinin her yaştan katılımıyla diğer milletlere ‘Çanakkale Geçilmez’ dediğini ifade ederek, “Çanakkale büyük bir değerdir. Türk Milleti her zaman kahramandır” görüşlerinde bulundu.

Açılan bu müze ile gençlerin, öğrencilerin ve Ispartalı vatandaşların Çanakkale bilincinin hiçbir zaman unutulmamasını amaçladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çanakkale Savaşı’nda Türk Milletinin toprağını savunduğunu belirterek, “Çanakkale geçilseydi, bugün belki de Isparta ve Türkiye olmayacaktı. Bu noktada ‘Çanakkale Türk Milletine hayırlı olsun’ demek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.