Çanakkale Ruhu Devam Ediyor

Çanakkale Ruhu Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2018 17:28
Çanakkale Ruhu Devam Ediyor

Sarıidris İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” programı düzenlendi. 

18 Mart’ın Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bugün gerçekleştirilen programda, öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. 

Belde düğün salonunda gerçekleştirilen programa Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, belde okul yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  yapan Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, “Çanakkale Zaferi Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliştir. Çanakkale imanın, inancın, izzet ve iffetin; zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekândır. 103 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale'de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale'ye mühürlenmişti. Zalimler en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmışlar, fakat bu aziz millete boyun eğdirememişlerdir. Çünkü Türk milleti sükût kesmiş tepelerde, ateş almış koylarda parlamış; fırın gibi tabyalarda, tarihin nabız atışının duyulduğu mevzilerde çağlamış; kısaca Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür. 

Bu vesileyle Çanakkale'de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet'in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. '18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

canakkale1.jpg

canakkale2.jpg

canakkale3.jpg

canakkale4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.