Çanakkale Ruhu Yaşıyor!

Çanakkale Ruhu Yaşıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2021 13:46
Çanakkale Ruhu Yaşıyor!

CHP Isparta İl Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler Kaymakkapı Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması ve ‘hoşaf-ekmek’ dağıtımı ile devam etti. CHP’lilerin son durağı ise şehitlik oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinliklere Atatürkçü Düşünce Derneği de katıldı.

BİR DESTANIN YARADILIŞ TARİHİ
Kaymakkapı Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması düzenleyen CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan, “Bugün ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Destanı'nın 106.yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın değerli hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir” dedi.

Erkan, açıklamasının devamında “Bu tarih gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının, başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Çanakkale Zaferi, büyük Türk ulusuna Atatürk gibi dahi bir lider armağan etmiştir.

Çanakkale; bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir.İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale'den göstermiştir. Bugün şanlı bayrağımız gökyüzünde gururla dalgalanıyorsa bunu; ''Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.'' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, ''Haydi oğlum git ya gazi ol ya şehit'' diyen annelerimize, imkansızı başaran kahraman Türk askerine, kahraman gazilerimize, ve yüce Türk milletine borçluyuz” ifadelerini kullandı.

1-021.jpg

BİZE DÜŞEN GÖREV…
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tüm ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan, “Bugün bizlere düşen görev kamu kurumlarında T.C. ibaresini kaldıranlara karşı ses çıkarabilmektir. Bizlere düşen görev okullarda andımızı engelleyenlere karşı andımızı daha gür bir sesle okumak ve kardeşlerimize, büyüklerimize okutturabilmektir. Bizlere düşen görev Çanakkale'de mücadele veren Atalarımızın, bu vatan toprağı için canını feda eden şehitlerimizin, ''Tüm ümidim gençliktedir.'' Diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir karış toprağına sahip çıkmaktır.Bu düşünceler ile 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 106 yıl önce kazanılan zaferde, Anadolu'nun her köşesinden gelen, gözünü bile kırpmadan ölüme giderken ''Çanakkale Geçilmez'' dedirten şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Çanakkale Geçilmiş” dedi.

ANDIMIZI OKUDULAR
Danıştay’ın Andımız Kararının da eleştirildiği etkinlikte CHP’li gençler hep bir ağızdan Andımızı okudu. Açıklamaların ve andımızın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan ve Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç vatandaşlara Çanakkale Menüsü olan ekmek ve hoşaf dağıttı. Kaymakkapı Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin ardından CHP’liler şehitlik ziyaretinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.