Çanakkale ve Şanlıurfa'dalardı

Isparta Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen “Onlara Geleceklerini Hediye Et” isimli proje kapsamında Çanakkale ve Şanlıurfa gezisi düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2014 14:21
Çanakkale ve Şanlıurfa'dalardı

Isparta Emniyet Müdürlüğünce “Onlara Geleceklerini Hediye Et” isimli proje kapsamında ilimiz genelinde öğrenim gören öğrencilerimizin başka illerde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin hayatlarını tanımaları, kaynaşmalarını ve en önemlisi yıllardır süregelen önyargıları yıkmak, kültürel ve etnik farklılıkların aslında birleştirici bir zenginlik olduğunu yaşayarak anlamalarını sağlamak için önceki hafta Şanlıurfa iline, geçtiğimiz hafta sonu ise Çanakkale iline gezi programları düzenlendi.

Önceki hafta sonu düzenlenen geziye ilimiz genelinde öğrenim gören ve derslerinde başarılı 45 öğrencimiz 5 gözetmenle birlikte Antalya ilinden uçakla hareket ederek gittikleri öğrenildi.

Şanlıurfa ilinde gezi rehberi eşliğinde il merkezinde bulunan Hazreti İbrahim’ in ateşe atıldığı Balıklıgöl, doğduğu mağara, Urfa Kalesi, Gümrük Hanı, Bedesten, Bakırcılar ve Kilimciler Çarşıları, il merkezine bağlı Örencik Köyü yakınlarında bulunan dünyanın ilk tapınağı olan Göbekli Tepe Tapınağı gezdirildi.

Ertesi gün ise Harran ilçesi ziyaret edildi. Burada tarihte önemli olaylara sahne olmuş, geçmişinde birçok bilim adamı yetiştirmiş bir Üniversite olan Tarihi Harran Üniversitesi gezildi. 1200 yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kültür ve bilim merkezi olan Harran’ da ayrıca kümbet evler olarak bilinen Harran Evleri, Şeyh Yahya Hayat El Harrani Hazretlerinin türbesi, Harran höyüğü gezildi. Çocuklarımıza ayrıca Şanlıurfa ilinin en önemli kültürel etkinliklerinden olan sıra gecesi düzenlendiği ve çocuklarımızın eğlenceli saatler yaşadığı öğrenildi.

Geçen hafta ise adım atılan her yerden tarih fışkıran, milletimizin emperyalist ülkelere karşı destansı mücadelesinin verildiği Çanakkale iline 45 öğrencimizin götürüldüğü öğrenildi.

İl merkezinde bulunan tarihi Truva Savaşını simgeleyen Truva Atı, Çanakkale Savaşı ile özdeşleşen Aynalı çarşı ve tarihi Saat Kulesinin gezdirildiği, ertesi gün ise öğrencilerin feribotla Gelibolu yarımadasına geçirildikleri gezi rehberi eşliğinde Çanakkale Savaşının önemli noktaları olan Kilitbahir Kalesi, Kanuni Kulesi, Namazgâh Tabyaları, Seyit Onbaşı, Rumeli, Mecidiye, Soğanlı Dere, Şahin Dere Şehitlikleri ile Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Çanakkale destanı tanıtım merkezi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı bölgesinin gezdirildiği öğrenildi.

Ertesi gün tekrar feribot ile Çanakkale’ye geçilerek Deniz Müzesi gezildikten sonra dönüş yoluna çıkıldığı, öğrencilerin gezi süresince her türlü ihtiyaçlarının Emniyet Müdürlüğünce karşılandığı ve akşam saatlerinde ilimize dönüş yaptıkları ayrıca öğrencilerin düzenlenen gezi programından çok etkilendikleri, özellikle Çanakkale Savaşının geçtiği tarihi milli park alanında çok duygulandıkları öğrenildi.








HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.