Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi

Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2015 14:34
Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi

Isparta’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla Şehitlikte tören düzenlendi. Törene Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, protokol üyeleri, askeri erkan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Şehitlikteki tören çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı Seyit Mehmet Ünal yaptı. Ünal, “Bugün Malazgirt, Kosava, Yemen, Galiçya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Hakkari, Şırnak’ta ve memleketin her köşesinde ölümsüzlük şerbeti içenleri minnetle andığımız gündür. Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür” dedi.

Türkiye Garp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milletinin adının vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamayacağını savundu. İrez, “Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz. Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milletinin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük önder Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz” şeklinde konuştu.

Son olarak Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Şehitlik Anı Defterini imzaladı. Özkan, anı defterine şu satırları yazdı: “Aziz şehitlerimiz; barbarlığa karşı direnişin sembolü, vatan sevdamızı besleyen memleket harcısınız. Milli varlığımızın teminatı, milli ve manevi şuurumuzu geliştiren ve gelecek nesillere taşıyan en kutsi kurumun mümessillerisiniz. Yüce Mevla’dan dileğimiz milletimizin bu yüksek fedakarlık şuurunun daim olmasıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere birlik ve bağımsızlık için eşsiz kahramanlık gösteren şehitlerimizin huzurunda tazimle eğilerek Allah’tan rahmet diliyoruz”

Törenin ardından protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları hep birlikte şehit mezarlarına karanfiller bırakarak, dualar okudu.

Şehitlik programının ardından Şehitler Günü etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi’ndeki gösteri ile devam etti.



  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.