Altın Değerinde Ama Isparta'da Bedava!

O Aslında Çok Lüks...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2017 12:11
Altın Değerinde Ama Isparta'da Bedava!

Kış mevsiminin yaklaşması ile aynı günde birkaç mevsimin yaşanmaya başlanması hastalıkları da beraberinde getiriyor. Vatandaşlar hastalıkların etkisini azaltabilmek için soğuk havaların vazgeçilmez içeceği bitki çaylarına akın ediyor. Kilosu 280 TL'den bile satılan ıhlamur ise cep yakıyor.

Toplamasının zorluğu, ihracatın artması ve ıhlamurun azalması sebebiyle fiyatların anormal derecede arttığını söyleyen satıcılar şaşkına döndü.

Oysa Isparta'da hemen hemen her yerde karşınıza bir ıhlamur ağacı çıkıyor.

Belediye başkanlığı sürecinde 60 bin adedin üzerinde ıhlamur ağacı dikildiğini ve şu anda ilk diktikleri ağaçların 10-15 yaş arasında olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ıhlamur ağaçlarının çiçek verdiğini ve toplanılması gerektiğini hatırlatarak vatandaşlara çağrıda bulunmuştu.

Günaydın, “Buradan Ispartalı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. Halkımız bu haftayı ıhlamur toplama haftası yapsın. Ihlamurların dallarının kırılmadan vatandaşlarımız tarafından toplanmasını istiyorum. Ihlamurların sehpalar kurularak en üst dallarına kadar toplanmasını diliyorum. Çok değerli bir bitki. Ihlamurlar tüm Isparta halkının malıdır” açıklamalarını yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.