Caner’in 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

İl Millî Eğitim Müdürü Sabri CANER’ in 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının Başlamasıyla İlgili Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2012 12:04
Caner’in 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

İl Millî Eğitim Müdürü Sabri CANER’ in 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının Başlamasıyla İlgili Mesajı

Değerli İdareciler ve Öğretmenler,
Kıymetli Anne ve Babalar,
Sevgili Öğrenciler,
Yeni bir eğitim-öğretim yılının başlamasının heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Uzun bir tatil döneminden sonra tekrar bir araya gelerek geleceği inşa etmenin temellerini yükseltmek çok farklı bir duygu olsa gerek. Değişen ve gelişen dünyada statik kalmak çağın dışında kalmak demektir. Dünya ülkeleriyle rekabet etmek için mutlaka gerekli değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek gerekir.

Günümüz dünyası, çok hızlı bir değişim ve dönüşümün olduğu, bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasına yönelik her alanda değişmelerin yaşandığı bir dönem içerisindedir. Bu dönemin özelliği, sosyal hayatımızdaki genel değişmelere temel olan eğitim alanında da birçok değişmeleri zorunlu hale getirmesidir. Çünkü, bilgi toplumuna ulaşmadaki süreçte bilgi tabanlı değişim hareketleri bireylerin eğitimden beklentilerini de değiştirmiştir. Bu yönüyle, bilgi toplumu ve küreselleşme sürecinde değişen değerler ve yeni eğitim politikaları bu çalışmanın temel konusunu oluşturmaktadır. O halde değişim önce eğitim alanında olmalıdır.

Değerli Meslektaşlarım,
Zorunlu eğitimin on iki yıla çıkarılmasıyla birlikte bütün illerimizde olduğu gibi Isparta İlimizde de hummalı bir çalışma yapıldı. Yasa gereği okullarımız yeniden yapılandırıldı. Okullarımız yapılandırılırken beklentilerin birebir karşılandığını söyleyemeyiz, ama en iyi yapılanmanın sağlanabilmesi için azami derecede hassasiyet gösterildi.
Verilen kararların tekrar tekrar gözden geçirilmesinin sebebi velimizi ve dolayısıyla öğrencilerimizi memnuniyet noktasında tatmin etmekti. Eğitimde önemli bir sistem değişikliğine gidildi. Bilindiği üzere, her sistem değişikliğinde bazı eksik ve aksaklıkların yaşanması muhtemeldir. Önemli olan bunları en aza indirmektir.

Değerli okul müdürleri,
Bundan sonra da okullarda eksikliklerin, aksaklıkların giderilmesi için birlikte çalışacağız. Çocuklarımızın iyi bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri bizim birinci derecede görevimizdir.

Milli eğitim ailesi olarak şunu her zaman biliyoruz ki idarecilerimiz-öğretmenlerimiz-velilerimiz birlikte emek sarf ettikçe, gayret gösterdikçe başarı beklenebilir.

Nitekim Isparta İlimizin başarısına baktığımızda bu birlikteliğin önemini ve katkısını çok bariz bir şekilde görüyoruz.

Değerli Veliler,
Bakanlığımızın 2016 yılına kadar derslik başına düşen öğrenci sayısını 24 olarak hedeflemiştir. Bizim şu anda derslik başına düşen öğrenci sayısı 23,2‘dir. Biz bu hedefi şimdiden yakalamışızdır.

Malumları olmak üzere, 4+4+4 olarak da çok telaffuz edilen ok iki yıllık zorunlu eğitim yasasının bu eğitim-öğretim yılında hayata geçirilmesiyle birlikte okula başlama yaşının 66 ay olarak belirlemiştir. Geçici de olsa sınıf başına düşen öğrenci sayısını biraz artıracaktır. Ancak, abartıldığı kadar bir sayı kesinlikle sınıflarda oluşmayacaktır.

Gerek okulların fiziki kapasitesi, gerekse öğrenci kayıt alanlarının yoğunluğuna göre birkaç okulumuz bu anlamda başlangıçta biraz sıkıntı çekebilir, ancak bu okullarda da gerekli tedbirleri alarak orta vadede sınıf mevcutlarını normal hale getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Değerli Veliler,
Bir eğitim ve kültür şehri olan Ispartamız gelecek vadediyor. Eğitimde kaliteyi artırmak, niteliğini geliştirmek için bütün arkadaşlarımızla çok çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın başarısı ve sizlerin mutluluğu için ibadet aşkıyla çalışıyoruz. Çocuklarınız bize emanettir. Bizler, onların sağlıklı bir ortamda iyi bir eğitim görmeleri için büyük bir gayret göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Sevgili Öğrenciler,
Uzun bir tatilden sonra, okul hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Tatilinizi çok güzel geçirdiğinizi umarak, şimdi yeni bir umut ve heyecanla okula başlamış bulunuyorsunuz.

Unutmayın ki, dersleriniz için göstereceğiniz gayret, ilgi ve çalışma azminiz sizleri en iyi yere taşıyacaktır.

Daha iyi bir gelecek için öğretmen-öğrenci-veli ve yönetim işbirliği içerisinde çalışacağız.

Müreffeh ve güzel bir gelecek için her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayınız.

Bu duygularla 2012-2013 eğitim-öğretim yılının Isparta’mız ve ülkemiz için başarılı bir yıl olmasını diliyor, en kalbi duygularla saygılar sevgiler sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.