Canlı Bomba Söylentisi Festivali Karıştırdı

Canlı Bomba Söylentisi Festivali Karıştırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2015 12:44
Canlı Bomba Söylentisi Festivali Karıştırdı

Organizasyon firması yetkilisi ile Denizli’den festivale katılan esnaflar iddiaya göre bomba ihbarı nedeni ile tartıştı. Çıkan kavgada sopalarla taraflar birbirini yaraladı. Polis olayı yatıştırırken taraflar hastaneye kaldırıldı

Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivalinde çıkan kavgada kan döküldü. Müze önünde sergi açan Denizlili esnaf ile festival organizasyonunu düzenleyen firmanın yetkilileri arasında festivalin başlamasına yakın çıkarılan canlı bomba dedikodusu nedeni ile tartışma çıktığı iddia edildi.

Müze önünde satış yapan esnaflar ile organizatörler arasındaki sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Saat 13.30’da meydana gelen kavga olaynda demir sopalar ile birbirine saldıran tarafları çeredeki esnaflar ayırmaya kalkışsa da başarılı olamatınca olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

SAKİNLEŞTİRMEK ZOR OLDU
Polislerin sakinleştirmeye çalıştığı esnaflar ‘Bana polisim diyen adamı getirin’ diye polislerle tartışmaya başladı. Kavganın tarafları olay yerinden uzaklaşmış olmasına rağmen sakinleşmeyen ve bir ara kendisini sakinleştiren memura, ‘Sen orada mıydın söyle’ diyerek saldırmak amacıyla tezgahtan bir şeyler arayan şahısı arkadaşları güçlükle kontrol etti. Şahısın bu esnada üzerindeki kazağı ve fanilası çıktı. Tartıştığı memur arkadaşları tarafından uzaklaştırılınca şahıs sakinleşti.

BAŞINDAN KANLAR AKTI
Başına darbe alan satıcılardan biri yüzü ve kolları baştan kanlar içerisinde olayı polise anlatmaya çalışırken oradan geçen kadın ve çocukların dehşete kapılıp hızla uzaklaştıkları görüldü. Meraklı vatandaşları uzaklaştırmak ise hiç kolay olmadı.

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER
Kavgada yaralanan şahıslar polis tarafından tedavileri yaptırılmak üzere hastaneye götürüldü. Hastanede tedavileri yapılan şahıslar daha sonra ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

CANLI BOMBA SÖYLENTİSİ ÇIKMIŞTI
Festivalin başlayacağı Çarşamba gününden önce ilçede ıkan bir dedikodu hızla yayılmış ve Emniyet açıklama yaparak olayı yalanlamıştı. Söylentiye göre Yalvaç’ta festival olacağını duyan teröristler 2 canlı bombayı Afyon’dan (kimine göre Akşehir) yola çıkararak festivali kana bulamak isterken polis tarafından yakalanmıştı. Ancak ortada ne bir canlı bomba ne de yakalanan terörist vardı.

İddiaya göre organizasyon firması bu söylentiyi kavga ettikleri şahısların çıkardığını belirterek olay günü tartışma çıkarmıştı. Satıcılar ise kavganın kendilerinin yer kiralamasından kaynaklandığını firmanın kendilerini istemediği için kavga çıkardığını iddia etti.

Bir diğer iddia ise tarafların eskiye dayalı husumetleri olduğu ve o gün ‘Ne bakıyorsun?’ sözü ile kavganın fitilinin ateşlendiği yönünde oldu.

BAŞKAN TATLIYA BAĞLADI
Kavganın meydana geldiği dakikalarda Yemek Yarışmasında olan Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü programını yarıda keserek hemen Polis merkezine giderek taraflar arasında arabuluculuk yaptı ve olayı tatlıya bağladı.

kaynak: cinaraltihaber.com

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.