Canlı Yayında Düello

Şenol: Kongre Yok Hükmündedir... Üzümcü: Susta Parti Büyüsün...

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2015 16:52
Canlı Yayında Düello

Kanal32’de yayınlanan Çizgi Ötesi programında stüdyoda soğuk rüzgarlar estiren diyalog…

Merkez İlçe Kongresi’ni tamamlayan CHP’de sular durulmuyor. Çizgi Ötesi’nde Canlı Yayın konuğu olan eskiil başkanı Vedat Şenol, kongrenin yok hükmünde olduğunu ileri sürdü. Yayına telefonla bağlanan Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü ise “Susta parti büyüsün” diyerek tepki gösterdi.

Kanal32 ekranlarında Salı günleri yayınlanan Çizgi Ötesi Programına konuk olan CHP önceki İl Başkanı Vedat Şenol, Program yapımcısı Mustafa Kahraman ve konuk gazeteci Bora Tüfekli’nin sorularını yanıtladı.

KONGREDE TÜZÜK ÇİĞNENMİŞTİR
Merkez İlçe Kongresi’ni hafta sonu tamamlayan CHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Vedat Şenol, partisini ve yöneticileri sert ifadelerle eleştirdi.
Hafta sonu gerçekleştirilen ve Talimdar Üzümcü’nün başkanlık koltuğuna oturduğu Merkez İlçe Kongresinin iptal edilmesi gerektiğini ileri süren Şenol, kongrede tüzüğün çiğnendiğini iddia etti.

VEKİL KENDİ MAHALLESİNDEN
DELEGE SEÇİLEMEDİ BU AYIPTIR
Şenol, “İlçe Kongrelerinin hazırlık süreçleri vardır. Mahalle ve köy delegeleri muhtarlık esasına göre belirlenir. Mahallelerin delege sayıları bellidir. Mahalle delegesi seçimlerinde atama yönetim olmasına rağmen hem il yönetimi hem ilçe yönetimi taraf tuttu. Mahallelerde anahtar listeler oluşturuldu. Listeler dağıtıldı. İşin doğrusu şuydu, üyeler mahallelerde kendileri delegelerini seçer. Ama öyle olmadı. Partimizde emeği geçen arkadaşlarımız delege olamadı. Delege seçimlerinden haberleri bile olmadı. Listeler masa başında yazıldı çünkü. Boşta kalan delegeliklere yazılan isimlerde tüzüğe aykırı. Bu 2012’ye kadar da böyle oluyordu. Tüze aykırıdır bu. Bu yanlışlık parti tüzüğüne uyulmamasından kaynaklı bir şey. Tüm Türkiye’de böyle bu. İrfan Bakır kendi mahallesinden delege seçilemedi. Bu bile bir utançtır, ayıptır. Bunları kınıyorum. Tasvip etmiyorum” dedi.

KONGRE İPTAL EDİLEBİLİRDİ
Şenol açıklamalarında “Kongre iptal edilebilirdi. İtiraz edilmiş olunsaydı. Ben şahsi olarak itiraz etmem. Her şeyi benden biliyorlar. Ben gerekli tüzük maddesini sosyal medyadan duyurdum. İlgili arkadaşlar itiraz ettiler mi etmediler mi onu da bilmiyorum. 15-20 kişi köylerde oturmadığı halde köylerden delege yazıldı. Bu açıkça bir tüzük ihlalidir. Seçim kuruluna itiraz edilirse kongre yok hükmünde sayılır. Tüzüğümüzün 16.maddesi çok açıktır. "Birden çok muhtarlık bölgesinde üye olunamaz; yazılı olunan muhtarlık bölgesi dışında delege seçilmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

CHP KAYBETTİ… ŞAKİR ÇETİN KAZANDI
Parti içi tartışmaları sosyal medya üzerinden gündeme taşımakla eleştirilen ve bu nedenle Merkez İlçe tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Vedat Şenol, “Ben sosyal medyadan da eleştiriyorum yönetici arkadaşları, yüzlerine karşıda eleştiriyor ve uyarıyorum. Ben tüzüğe uygun hareket ediyorum. Tüzüğe uygun olmayan genelgelerin arkasına sığınıyorlar. Biz bunları söylüyoruz. Ben de il başkanlığı yaptım. Tüzüğe hep uyduk. Yerel seçimi kaybettik, bir ay sonra danışma toplantısı yaptık. Sorumluluğu üstlenmekten kaçınmadık. İstifa ettim. Kabul edilmedi” dedi.
Merkez İlçe kongresinde Şakir Çetin’i destekleyen Şenol, seçim sonuçlarını “CHP Kaybetti, Şakir Hoca kazandı” sözleriyle okudu.

BİZİM ELEŞTİRİLERİMİZ YAPICI
Şenol, “Bu kadar taraflı bir delege yapısı olmasına rağmen Şakir Çetin’in aldığı oy büyük bir başarıdır. Sağduyulu delegeler Şakir hocama oy verdi. CHP kaybetti. Şakir hoca kaybetmedi. CHP iki yılını kaybetti. Genç pırıl pırıl bir liste vardı. Pirus zaferi var. Esasında kaybetmişler ama kazanmışlar. Yok böyle bir şey. İlçe başkanı seçilen arkadaş şapkasını önüne koysun düşünsün. Bizim eleştirilerimiz yapıcı” dedi.

İSİM VERMEDİ AMA… ÖNER’E KARA KEDİ BENZETMESİ
“Biz Senayi beylede Talimdar beylede beraberdik. Ben onların İl Başkanıyım. Ekiptik biz” sözleri üzerine “Aranıza kara kedi mi girdi” diyen gazeteciye “Siz o kara kediyi çok iyi biliyorsunuz” cevabını veren Şenol’un CHP eski Milletvekili Ali Haydar Öner’i kastetmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

CHP 6 OKA SAHİP ÇIKAN BİR DEĞİŞİM BEKLİYOR
Şenol, açıklamalarında “CHP ulu çınar, ama iktidara gelemiyor. 6 oktan birisi halkçılık ama CHP gecekondulardan, işçilerden oy alamıyor. Rejim tehlikesini düşünen insanlardan ve orta gelirli insanlardan oy alıyor. Demek ki bir eksiklik var. Örgüt yapısı hantal, seçim başarısızlığından sonra partide değişim genel bir talep. Bu talebin karşılanması lazım. Avrupa’da seçim kaybeden istifa eder. Bizde öyle değil maalesef. Ekip ruhu olması lazım. Kadınların ve gençlerin daha çok olduğu bir yapı lazım. Her şeyin değişmesi lazım. CHP 6 oka sahip çıkan bir değişim bekliyor” şeklinde konuştu.

BU PARTİDE TARİKATLARI DESTEKLEYENLERİ BİLİYORUZ
Merkez İlçe kongresinde “Tarikatçı” tartışmasına da değinen Şenol, “Merkez İlçe kongresinde İl Başkanı ve Merkez İlçe başkanı cemaatten söz etti. Orada Şakir Çetin hakkında kara propaganda yaptılar. Tarikatçı ilan ettiler. Siz bu hakkı nerden buluyorsunuz. Tarikatçıların kim olduğunu biz biliyoruz. Bu partide tarikatları destekleyenlerin kim olduğunu da biliyoruz” dedi.

TALİMDAR ÜZÜMCÜ CANLI YAYINA BAĞLANDI
Yaşanan tartışmalar üzerine canlı yayına telefonla bağlanan CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü eleştirilere cevap verdi.

Vedat Şenol’a “Susta parti güzel şekillensin, büyüsün” diyen Üzümcü, “Delege seçimlerinde yaptığımız uygulama tamamen tüzük emirleri doğrultusundadır. Eski başkanın eleştirilerini anlamakta güçlük çekiyorum. Üye olmayan mahalle ve köylerde kimi gösterdik. Partinin çalışanlarını emektarlarını mahallelerde gösteremedik, 8 tane arkadaşımızı köylerden ve üye olmayan mahallelerden gösterdik” dedi.

MAĞLUBİYETİ İÇİNE SİNDİREMİYOR
Şenol’un mağlubiyeti içine sindiremediğini ve bu nedenle ithamlarda bulunduğunu savunan Üzümcü, “Mağlubiyeti içine sindiremeyen sayın eski başkan bizi itham etmektedir. Yönetimi yerden yere vurmaktadır. Halkımız kavgadan sıkıldı. Parti içi meseleleri de burada anlatmasını aklım almıyor. Şakir hocamlada görüşürüz, severim kendisini, yaşı genç, daha uzun süre siyaset yapacak. Bizim aramızda bir sorun yok” diye konuştu.

BİRAZ SUSARSA PARTİ GÜZEL ŞEKİLLENİR
Merkez İlçe Başkanı Üzümcü, “Önümüzdeki süreci nasıl programlayacağımızı konuşmamız lazım. Sen çıkmışsın bizi şikayet ediyorsun. Biz mi anahtar liste yaptık verdik üyelere? Kongre sürecinde bu partiyi neden yönetemedin? Parti neden sarsıntılar geçirdi? Bunları düşünsün, bunları değerlendirsin. Sosyal medya üzerinden partiyi, genel merkezi, parti meclisini hakaret içeren sözlerle eleştirdi, itiraf attı, itham etti. Bu nedenle disipline verdik. Burada yanlış şeyler oluyor. Biraz susarsa bu parti çok güzel şekillenecektir” dedi.

DESTEKLEMESEYDİN KAZANIRDI
Üzümcü sözlerini, “Kendisi Şakir beyi desteklemeseydi açık farkla Merkez İlçe başkanı olacaktı” diyerek noktaladı.

Stüdyoda soğuk rüzgarlar estiren diyaloğun ardından program sonlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum