Canlı Yayında ITKM Tartışması

Osman Zabun ile programa telefonla bağlanan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasında ‘ITKM’ polemiği yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2014 14:13
Canlı Yayında ITKM Tartışması

Isparta’nın tek yerel Televizyonu olan Kanal32’de Pazartesi akşamları yayınlanan ‘Basın Kulübü’ programının bu haftaki konuğu AK Parti İl Başkanı Osman Zabun oldu.

Gazeteci Mehmet Erçakır’nın program moderatörlüğünü yaptığı ve Gazeteci Soner Toros’un da sorularıyla katıldığı ve saat 21.45’de başlayan programda Zabun, AKP iktidarının 12 yılda yaptığı hizmetlerden Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Programda; Osman Zabun ile programa telefonla bağlanan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasında ‘ITKM’ polemiği yaşandı.

ZABUN; “ERDOĞAN İLK TURDA CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Partilerinin 3 Kasım 2002’de tek başına iktidara geldiğini ve o günden bu zamana kadar tek başına iktidarda kalma başarısı göstererek ülkeyi yönettiğini ifade eden AKP Isparta İl Başkanı Osman Zabun; “Bu süre içinde gerek Türkiye’ye gerek Isparta’ya çok güzel hizmetlerde bulunduk. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında çok güzel hizmetlere imza atılmıştır” dedi. İl Başkanı Zabun, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de değerlendirerek, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda % 51 oy oranına ulaşarak Cumhurbaşkanı olacağını iddia etti.

DEREBOĞAZI YOLUNDA GEÇ Mİ KALINDI ?

Isparta – Antalya Dereboğazı duble yolunun yapımında geç kalındığı ve bugüne kadar bitirilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Zabun; “Ben, bu yolun yapımına karşı falan değilim. Bu konuda İl Genel Meclisi üyeliğim döneminde önerge de vermedim. Zaten şu anda yol gerek Isparta tarafından gerek Antalya tarafından yapılmaktadır” dedi.

ITSO’YU ELEŞTİRİNCE BAŞDEĞİRMEN CANLI YAYINA BAĞLANDI

AKP İl Başkanı Osman Zabun, programda Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) konusunda yaşanan gecikmelerin tüm sorumluluğun mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olduğunu belirterek, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu konuda hiçbir açıklama yapmamasını eleştirdi.

BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’NIN BİRÇOK SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE ÖNDERLİK YAPTIK”

Bunun üzerine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, canlı yayına bağlanarak Zabun’un yaptığı açıklamalara cevap verdi. Başkan Başdeğirmen; “Biz yaklaşık 1,5 yıldır görevdeyiz. Oysa burası 16 yıldır Isparta gündeminde olan bir yerdir. Bu süre içinde bizler STK olarak şehrimizin gelişmesi için çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bunun yanında Isparta’da yaşanan sorunları gündeme getirdik, getiriyoruz. Örneğin, Dereboğazı Yolunun bir an önce tamamlanması aksi takdirde EXPO’ya geç kalacağımızı söyledik. Çünkü, bu kapsamda Antalya’ya 1 milyon liralık yatırım yapılıyor. Biz bundan neden faydalanmayalım. Bunun dışında Isparta’nın kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını ifade ettik. Hatta, bu konuda somut bir adım atarak Gül Küçük Sanayi Sitesi içine 24 Derslikli Meslek Lisesi yapıyoruz. Bunun ihalesini yaptık. Gül’ü süs bitkisi olmaktan çıkarıp endüstriyel bitki olmasını sağladık.

“UÇAKLARIMIZIN 2 GÜN SABİHA GÖKÇEN’E İNMESİNİ İSTİYORUZ”

Bakın Havalimanımızı çalıştırdık. Perşembe günü Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ilimize gelecekler. Kendisinden şuana kadar hep İstanbul Atatürk Havalimanına inen uçaklarımızın en azından haftada 2 gün Sabiha Gökçen Havalimanına inmesi konusunda talepte bulunacağız. Dereboğazı Yolunda 78 km.lik bölüm şuana kadar yapılmalıydı. Çünkü, bu yol Isparta ticaretini de etkiliyor. Teşvik konusu var. Bilindiği gibi bu konuda 4 defa teşviğin kapsamı değiştirildi. Birincisinde 10 dolarla teşvik dışı kaldık, diğerlerinde ise 2. Bölgeye konulduk. ITKM konusunda da açılması gerektiğini söyledik.

“BENİMLE BASIN YOLUYLA KONUŞMAK YERİNE BİRE BİR KONUŞ”

Ancak, siz bu konuları hep basın yoluyla konuşmayı seçtiniz. Bu konular bire bir konuşmamız gereken konular. Basın yoluyla konuşulacak konular değil. Kaldı ki, bir her konuyu basına aktarmıyoruz. Bir konu üzerinde çalışma yapıp somut bir sonuç alınmadıkça basına açıklamıyoruz. Kavga ve gürültünün kimseye faydası yok. Kırgınlığın kimseye faydası yok. Onun için Isparta’nın gelişmesi konusunda hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum