Çantacı Firmalara Dikkat!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı’na proje başvurularını 30 Aralık 2013’den itibaren kabul etmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2014 11:59
Çantacı Firmalara Dikkat!

BAKA’nın, 2 alt başlıkta gerçekleştireceği yeni mali destek (Doğrudan Finansman Desteği) programına son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart 2014 olduğunu hatırlatan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, potansiyel başvuru sahiplerine çok önemli uyarıda bulundu.

Engin, “Bazı proje yapan firmalar ‘BAKA ile aramız çok iyi projenizi çıkartırız hazırlayalım’ diye gelebilir. Hiçbir firma bizim için akredite edilmiş değildir. Çevrenize sorun, çantacı olarak tabir edilen firmalara paranızı kaptırmayın” dedi.

Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması ve bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılmasında öncelikli faaliyetleri sürdüren BAKA, 2014 Mali Destek Programı hakkında çok önemli uyarıda bulundu. Toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı’na çıkıldığını ve 30.12.2013’de başlayan proje başvurularının sürdüğünü belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” ve “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluşan programa son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için de 20 Mart 2014 olduğunu hatırlattı.

Proje başvurularının BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabileceğini, proje hazırlama eğitimleri ile teknik masaların tüm başvuru sahiplerine açık olduğunu hatırlatan Tuncay Engin, mali destek programının ayrıntılarına baka.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini söyledi.

PROJE SAHİPLERİ DİKKAT
Potansiyel başvuru sahipleri için çok önemli uyarıda bulunan BAKA Genel Sekreteri Engin, açıklanan her ‘Mali Destek Programı’ döneminde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın sorumluluk sahası olan Antalya, Isparta, Burdur illerinde; kendilerini Ajans personeli ya da Ajansla bağlantılı olarak tanıtan şahıs ve kuruluşların varlığının tespit edildiğini vurguladı. Tüm proje sahiplerinin dikkatli olmaları uyarısında bulunan Tuncay Engin, şöyle devam etti:

“Ajansımızın yürüttüğü Mali Destekler hakkında yardımda bulunmayı taahhüt eden ve bu süreçten nemalanmak isteyen şahıs ve kuruluşların varlığı tespit edilmiştir. Mali, Doğrudan Faaliyet ve Teknik destek programları ile ilgili Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın hiçbir özel yasal temsilcisi, danışman firması, danışmanı vb. şahıs ve kuruluşla bağlantısı veya anlaşması bulunmamaktadır.

BAKA’ya sunulan projeler Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından objektif kriterler uygulanarak değerlendirilecektir. Bahse konu şahıs ve kuruluşların proje yazma ve yürütme konusundaki taahhütlerinin Ajansımız açısından hiçbir bağlayıcılığı bulunmamakta olup bu kişiler tarafından verilen proje kabul garantilerinin geçerliliği söz konusu değildir.

BAKA herkesin katılımına açık ücretsiz proje hazırlama eğitimleri vermektedir. Bu eğitimler yoluyla ilgililer kolaylıkla proje hazırlayacak düzeyde bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca kendisini Ajans personeli, özel yetkilisi, temsilcisi, danışmanı vb. gibi çeşitli isim ve unvanlarla Ajansla bağlantılı olarak tanıtan şahıs ve kuruluşlar hakkında Ajansımıza bilgi verilmesini, mali destek programlarıyla ilgili olarak bilgi taleplerinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile direkt olarak temasa geçilmesini önemle rica ederiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.