Çaresiz Bir Annenin Gözyaşları

Kas erimesi hastalığı nedeniyle gün geçtikçe eriyen ve tekerlekli sandalyede ölümü bekleyen Gürkan Ortaokulu öğrencisi Hakkı Köse ile annesi Filiz Köse,okulun kapatılarak, öğrencilerinin Nazmi Toker’e taşınması kararı nedeniylekara kara düşünüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2014 19:19
Çaresiz Bir Annenin Gözyaşları

4+4+4 eğitim sistemi kapsamında yaşanan okul dönüşümlerinin ardından Isparta’da bir dram ortaya çıktı.

Gürkan Ortaokulu’nda 7. sınıfa geçen Hakkı Köse, ilkokul 2. Sınıfta akranlarıyla koşup oynarken yakalandığı amansızve çaresiz kas hastalığı nedeniyle günden güne ayaklarında yukarıya doğrueriyor. Tekerlekli sandalyede ölümü bekleyen Köse, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen evine 50 metre uzaklıktaki okulundan geri kalmadı. Ancak okul dönüşümleri kapsamında GürkanOrtaokulu’nun kapatılarak, öğrencilerinin Nazmi Toker’e aktarılmasının ardından anne Filiz Köse, kara kara düşünmeye başladı.

Çocuğunu her gün güç bela okulayakın olmasına rağmen zor imkanlarla götüren anne Köse, gözyaşı döküyor ve Vali Vahdettin Özkan’dan yardım bekliyor.

SON ÇARE VALİ ÖZKAN’A MEKTUP YAZDILAR
Öte yandan Gürkan Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetimi ve velileri Vali Vahdettin Özkan’a yazdıkları mektupla, hem okulun kapatılmasında hem de Hakkı Köse’nin durumunda yaşanacak mağduriyeti anlattılar ve destek istediler. Mektupta şu görüşlere yer verildi: “Isparta Merkez Gürkan İlköğretimOkulumuz 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle, aynı bahçe içerisinde bulunan ikibinanın birisi Ticaret Lisesi birinde de okulumuz bölünerek hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitimini sürdürmekte iken, Bu yılki dönüşüm nedeniyle daha önceki dönüşümde ortaokul olan binamız ilkokula dönüştürülerek, diğer binanında Ticaret Lisesi taşınarak 70 mevcudu bulunan Yenice İmam Hatip Orta okuluna verilmesi sonucunda, Gürkan Orta okulumuz kapatılarak Nazmi Toker Orta okuluna gönderilmesi planlanmıştır.

“SON ÇAREMİZSİNİZ”
Ancak bu durum okulumuza iki buçuk-üç kilometreden gelenyenice ve dere mahallesindeki öğrencilerimizin mesafesinin 600 mt. daha uzamasına neden olmakta ve büyük bir mağduriyete neden olmuştur. Aynı zamanda Gürkan Orta okulumuz kenar mahalle bir okul olduğundan, gelen öğrencilerimizin servis tutmaimkanı da yoktur. Diğer bir mağduriyette bu okulumuzun 6. sınıfına geçenengelli ve tekerlekli arabaya muhtaç bir öğrencinin annesinin gözyaşı dökmesidir. Bu göz yaşında ancak siz değerli Valimiz dindirebilecektir. Artıksiz son çaremizsiniz.

GÜN GEÇTİKÇE ERİYOR, AMA OKULUNDAN GERİ KALMIYOR
Koşup oynarken yakalanmış olduğu amansız ve çaresiz kaserimesi hastalığı nedeniyle ayaklarından yukarıya doğru eriyip ve 17-18yaşlarında ölümü bekleyen ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir yavrumuz. Bu çocuğumuz çok kilolu olduğundan annesi kucaklayıp kaldıramadığından okulda ihtiyacım karşılayamamakta. Her saat başı ihtiyacı için evine gitmekte ve evide okulumuzun 50 mt. hemen arkasında. Bu yıl başında ortaokula başlayınca okul müdürümüz Hasan Cömert alt kattaki idari binasını boşaltarak bu öğrencimize sınıf düzenlemişti. Şimdi bu çocuğumuz ve gözü yaşlı anne ve tüm orta okul öğrencilerimiz siz büyüğümüzden medet ummaktayız. 70 öğrencilik Yenice İmam Hatip Orta okulunun kendi binasında kalması ve bahçemizdeki diğer binamızın orta okulumuza verilerek ve aynı zamanda her iki okulumuzu yaptıran mahalle sakinimiz değerli iş adamı Mustafa Gürkan da aynı talep için Sayın Milli Eğitim Müdürümüzle temasa bulunmuştu. Ama bi netice çıkmadığından son çaremiz siz oldunuz Sayın Valim. Sizlerin bu sorunumuza el atacağınız ve sorunumuzu çözeceğiniz ümidiyle saygılarımızı sunarız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum