Carlos: F.Bahçe'yi yenersek G.Saray'ı...

Sivasspor'un başarılı çalıştırıcısı Roberto Carlos, verdiği röportajda G.Saray-F.Bahçe rekabeti ve Sivasspor'un hedefleri hakkında açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2014 14:28
Carlos: F.Bahçe'yi yenersek G.Saray'ı...

Herkesin bir alternatifi vardı ama onun yoktu... O 'sol bek' denildiğinde akla gelen ilk isimdi... Bahsettiğimiz kişi şu anda Sivasspor'un başında olan ve ilk teknik direktörlük deneyiminiyaşayan Roberto Carlos... O efsane; G.Saray-F.Bahçe rekabetini, Sivas'ın hedeflerini,şampiyonluk yarışını, G.Saray'ın yıldızlarını değerlendirdi. Söz Carlos'ta:

'BÜYÜK OYUNCULAR VAR'
"F.Bahçe'de forvet konusunda şu aralar sıkıntı yaşansa da Cristian, Kuyt, Sow gibi oyuncularvar. Alves duran toplarda etkili. Meireles ofansif işler yapan bir oyuncu. Büyük oyuncuları var ve hep hazırlar. F.Bahçe her zaman tehlikeli bir takım. Sadece bir yenilgi kafaları karıştırdı."

'F.BAHÇE'DE SIKINTI ÇOK'
"Bence F.Bahçe'nin tek sıkıntısı önde olmanın stresi değil. Kulüp içinde sıkıntı çok. Özelliklebaşkan Aziz Yıldırımile ilgili konular. Onun haricinde bu sezon F.Bahçe'nin şampiyon olması için dışarıdan çok büyük bir taraftar baskısı var. Bunların hepsi F.Bahçeli futbolcular üzerinde ciddi etkiler oluşturuyor."

'BU HAFTASONU HER ŞEYE GEBE'
"Eğer bu haftasonu F.Bahçe'yi yenebilirsek hem onların hem G.Saray'ın hemde bizim yani ligin kaderi değişir. O yüzden enteresan bir maç olacak. Onlarla oynarken keyifalacağız. Mantalitemizi değiştirmeyeceğiz. F.Bahçe ile aramızdaki puan farkını kapatıp,şampiyonluk yarışının içine girmek istiyoruz. O yüzden bu haftasonu her şeye gebe."

'HEPSİ PUAN KAYBEDER'
"Önümüzdeki haftalarda F.Bahçe de, G.Saray da, Beşiktaş da, Trabzon da hepsi puankaybedecek. Takımların birbirlerine zaten yakın olduğu bir ligdeyiz. Alt sıralardaki takımlar,büyük takımlara karşı çok iyimaçlar oynuyorlar. Şuan Süper Lig'de ilk 8 sıradaki takımların hepside kazanabilir ve şampiyonluk yarışının içinde yer alabilir."

'MELO İÇİN MİLLİ TAKIM ÇOK ZOR'
"Felipe Melo'nun şu an için milli takıma çağrılması zor görünüyor. 2006'da benim eleştirildiğim gibi 2010 yılında Melo için benzer eleştiriler yapıldı. Onun bence G.Saray'ı düşünerek oynaması lazım. İyi oynuyor. G.Saray'ın saha içindeki lideri ve şuan çok mutlu. Milli takıma gitmesine gerek yok belki de... G.Saray'da mutluyken boşuna stres yapmasın."

'SNEIJDER FENOMEN'
Roberto Carlos, G.Saray'ın dünya yıldızları Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın da büyükoyuncular olduğunu söyledi. Carlos, Hollandalı futbolcu için "Sneijder bir fenomen... Onu çok beğeniyorum" derken, Drogba hakkında "Üst düzey ve çok iyi bir futbolcu" ifadelerini kullandı. Brezilyalı teknik direktör ayrıca bu sezon en çok şaşırdığı maçın G.Saray karşılaşmasıolduğunu söyledi. Carlos, o maçta üstün oynamalarına rağmen kazanamadıklarını da sözlerine ekledi.

SAMBACI'DAN VELİAHTINA BÜYÜK ÖVGÜ: TELLES EN İYİSİ
Roberto Carlos, Brezilya'da veliahtı olarak gösterilen G.Saray'ın yeni transferi genç sol bek Alex Telles'ten övgüyle bahsetti. Genç teknik adam şunları söyledi: "Alex Telles çok iyi bir oyuncu.Futbola aşık bir insan. Çok yetenekli. Bence G.Saray'ın yaptığı en iyi transferlerden biri. Roberto Mancini'nin üçlü sisteminde rahatlıkla oynayabilir. Kendine güvenen, zeki, çalışkan ve çok koşan bir oyuncu."

'HAYALİMİZ DEVLER LİGİ'
"Şampiyonlar Ligi'nde oldukça ciddi rakamlar çıkıyor karşınıza... Sivas şu an için Avrupa Ligi'nde mücadele edebilir. Ancak bu, bizim Devler Ligi'ne gitme hayalimizi de ertelemiyor.Şampiyonlar Ligi hayalimiz her zaman var."

'İLK DÖRTTE OLABİLİRİZ'
"Lig bittiğinde ilk dört takım içinde olabiliriz. Bunu başarabiliriz. Süper Lig'de F.Bahçe, G.Saray,Beşiktaş ve Kasımpaşa gibi takımlarla mücadele etmek çok zor. Ama biz, başından beri bunu yapabiliyoruz. Kısa bir zamanda iyi bir çalışmanın sonucudur bu bana göre..."

'NE AGRESİFİM NE SAKİN'
"Çok agresif ve sinirli bir teknik adam değilim. Ancak oyuncusuyla çok iç içe, sakin bir teknik direktör olduğumu da söyleyemem. Takım içinde iyi bir atmosfer yaratmak lazım. Vefutbolcularınıza karşı her zaman her şeyi yüz yüze konuşmanız gerekiyor. Her şeyi oyuncununyüzüne söylemelisiniz, arkasından yalanla değil. Bazen gülerek de sert uyarılarda bulunabilirsiniz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.