Çarşamba Pazarı En Modern Pazar Yeri Olacak

Isparta Belediyesi halkın temel gıda ihtiyaçlarını gördüğü Pazar alışverişlerine yeni bir anlayış getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2011 16:54
Çarşamba Pazarı En Modern Pazar Yeri Olacak

Isparta Belediyesi halkın temel gıda ihtiyaçlarını gördüğü Pazar alışverişlerine yeni bir anlayış getiriyor. Türkiye’ye örnek teşkil edecek olan Pazar yeri alışveriş merkezi 10 bin metrekare alana kurulacak. Geçtiğimiz günlerde belediye encümen salonunda ihalesi gerçekleştiren proje çok kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Pazar yeri alişveriş binasında 400 ton çelik kullanılacak.

Özel zemin döşemesi yapılacak olan alanda tezgahlarda standart hale getiriliyor. Pazar alanı tamamlandığında hem pazarcı hem de vatandaş huzurlu bir ortamda alışveriş yapma imkânına sahip olacak. Pazar yeri yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olacak.

Karaağaç Mahallesi Yeni Çarşamba Pazarı içerisine yapılacak olan Pazar yeri alışverişte yeni bir anlayış ta getiriyor. Gece aydınlatması ile alışverişle gece geç saatlere kadar devam edecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, proje üzerinde yaptığı açıklamasında, “Karaağaç Mahallesine kuracağımız kapalı Pazar yeri ile halkımıza yeni bir alışveriş anlayışı sergileyeceğiz.

Türkiye’de ilk olacak olan kapalı Pazar yerinde 400 ton çelik kullanılacak. Toros Çatı olarak yapılacak olan Pazar yeri üzerindeki çatı örtüsü ile sıcaklığı aşağıya yansıtmayacak. 8 bin metre karesi sandaviç panel 2 bin metre karasi ise polikarbon doğal ışıklandırma örtüsü ile kaplanacaktır. Pazar yerinin akşamları da açık olması için gece aydınlatmaları da yapılacak. pazar yeri ayrıca tek tip tezgahlarla donatılacak. Alışverişe yeni bir anlayış getirecek olan Pazar yerimiz şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.