CAS, Fenerbahçe'yi Bu 4 Maçtan Akladı

UEFA'nın Fenerbahçe'yi yalan beyandan yargılayıp cezalandırmasına karşılık, CAS, bu konuda "Hukuki bir dayanak yok" dedi. Bu kararla birlikte Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi için bir umut doğabilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2014 14:41
CAS, Fenerbahçe'yi Bu 4 Maçtan Akladı

Fenerbahçe'nin hangi maçlardan 2 yıl Avrupa'dan men cezası aldığı ortaya çıktı. CAS, gerekçeli kararında UEFA'nın şike ve teşvik nedeniyle suç tespit ettiği 8 karşılaşmanın 4'ü konusunda Fenerbahçe'ye herhangi bir ceza verilmeyeceği vurgusunu yaptı. CAS, Fenerbahçe'yi 4 maçta ise şikeye teşebbüsten suçlu buldu.

İŞTE AKLANAN KARŞILAŞMALAR
CAS, yaptığı incelemesinde UEFA'nın Fenerbahçe'ye 2 yıl men cezası verirken gerekçe gösterdiği 8 maçtan -Trabzon-İBB (15 Mayıs 2011)
-Karabük-Fenerbahçe (8 Mayıs 2011)
-Eskişehirspor-Trabzonspor (22 Nisan 2011)
-Trabzonspor-Bursaspor (17 Nisan 2011)
maçları için Sarı Lacivertli kulübü yüzde 100 şekilde "Suçsuz' buldu.

İŞTE CEDA GETİREN MAÇLAR
CAS, Fenerbahçe-Ankaragücü (15 Mayıs 2011), Fenerbahçe-İBB (1 Mayıs 2011), Gençlerbirliği-Fenerbahçe (7 Mart 2011) ve Sivasspor-Fenerbahçe (22 Mayıs 2011) karşılaşmalarında ise şike teşebbüsünü tespit etti.

ADRES İSVİÇRE FEDERAL MAHKEMESİ
CAS'ın gerekçeli kararından iki detay Fenerbahçe'yi umutlandırdı. Yalan beyandan dolayı ceza verilmesini CAS'ın usulen bozması, Fenerbahçe'nin atadığı Haas'ın "UEFA Fener'i yargılayamaz" şerhi koyması tartışma yarattı. Fener, bu iki detayı gerekçe gösterip İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuracak. Sarı Lacivertliler'in beklentisi cezanın dolduğu ve bu sene Şampiyonlar Ligi'ne alınmaları.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.