Çatı Çöktü

14 Siyasi partinin desteklediği çatı adayı Ekmel Bey sandıktan çıkamadı. Seçim sonuçları siyasi kamuoyunda Çatı Çöktü yorumlarına neden oldu. Peki şimdi ne olacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2014 22:19
Çatı Çöktü

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tam 14 partinin desteğini alan Ekmeleddin İhsanoğlu sandıktan çıkamadı. Türkiye genelinde 52,1 oy alan Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise 38,3 oy alabildi.

Şimdi ise gözler muhalefete çevrildi.

Isparta'da ise durum daha enteresan. Yerel seçimlerde seçmenin oylarının yüzde 44,5'ini alan MHP ve yüzde 10'unu alan CHP'nin oyları toplandığında 54,5 sonucu çıkıyor. Üzerine BBP, Demokrat Parti, BTP, DSP gibi partilerin oyları eklenmeden bile Ekmel bey'in yüzde 54,5 gibi bir oy alması bekleniyordu.

Ancak muhalefetin masa başında yaptığı hesaplar sandığa yansımadı.

Öyle ki, Isparta'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde (Sadece merkez sonuçlarına göre) Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55,16 oy aldı. Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise ancak yüzde 43,20 oy oranına ulaşabildi.

Muhalefetin seçim öncesi hesaplarına göre Ekmeleddin İhsanoğlu sadece MHP'lilerin oylarını bile almış olsa yüzde 44,5'e ulaşabilecekti.

Sosyal medyada da konu tartışılmaya başlandı. Bir çok CHP yöneticisi Genel Merkeze ateş püskürürken, MHP'den de muhalif sesler çıkmaya başladı.

Isparta'da Ekmeleddin İhsanoğlu'na aktif destek veren CHP, MHP, Demokrat Parti, BBP, BTP ve DSP gibi partilerin İl Başkanlarının nasıl bir seçim değerlendirmesi yapacağı ise şimdilik merak konusu.

Editörün Notu: Seçim sonuçlarına ilişkin verilen rakamlar henüz resmi olmayan rakamlardır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum