Çayboyu Dekoratif Asfalta Kavuştu

Isparta’da ilk kez uygulanan renkli dekoratif asfalt uygulaması Çayboyu’nda da tamamlandı. Isparta Belediyesi asfalt ve altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yayınlanma:
Çayboyu Dekoratif Asfalta Kavuştu

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda ekipler hafta sonu da şehrin çeşitli yerlerindeki çalışmalarını devam ettirdi. Demirköprü’den başlayarak otogara kadar devam eden içme suyu ana taşıyıcı hattı ve şebeke hat çalışmaları tamamlandı. Demirköprü-Özkanlar Kavşağı arasındaki altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlanırken, Özkanlar-Otogar arasında Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bu bölgede başta yağmur suyu ana hat ve ızgara dağıtım çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan Fen İşleri Müdürlüğü’nce Kesikbaş Türbesi ile Gökçay Kavşağı arasında yer alan Çayboyu’nun çift şerit halinde desenli renkli asfalt dökümü de tamamlandı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonu başta bu çalışmalar olmak üzere, fabrika alanları ve şantiyelerde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilk olarak altyapı çalışmaları devam eden Özkanlar Kavşağı ile Otogar arasındaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Günaydın, teknik ekiple birlikte çalışmaları yerinde incelediklerini söylerken, trafik yoğunluğu başta olmak üzere büyük bir sorun olarak görülen Demirköprü-otogar arasındaki içme suyu ana taşıyıcı hattı ile şebeke hattının döşenmesi işinin nihayete erdiğini dile getirdi. Özkanlar Kavşağı ile Otogar arasındaki bölgenin asfaltlanması için gerekli planlamaların yapıldığını ve hava şartlarına rağmen bu yolun da dayanıklı asfalta kavuşturulacağını anlatan Günaydın, “Artık bu caddemizde bitme aşamasına gelmiştir.

Bu caddemizin de altyapılarını tamamlayarak dayanıklı asfaltla kaplayacağız. Bu uzun mesafeli ve aşılması zor olan caddemizi de tamamlıyoruz” dedi.

Özkanlar Kavşağındaki incelemelerinin ardından Çayboyu’nda Fen İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen desenli renkli asfalt çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Günaydın, burada da çok hızlı ve kaliteli bir işin yürütüldüğünü ifade etti. Dekoratif olarak yapılan asfalt çalışmalarının çayboyundaki bölümünün de tamamlandığını dile getiren Başkan Günaydın, çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini söyledi. Günaydın, “Tüm caddelerimizi kısa zamanda bitiriyoruz. Bu yolumuzun birinci kat asfaltını geçtiğimiz günlerde tamamlamıştık. Şimdide ikinci kat asfalt olarak dekoratif sistemi uyguluyoruz. Bu çalışmalarımızda tamamlanmış durumda. Önümüzdeki günlerde bu asfaltımızın da renklendirilmesi işlemine geçeceğiz. 3-4 ay sürecek bir çalışmayı belediye olarak kendi imkanlarımızla 10 günde tamamlıyoruz. Bu dekoratif renkli asfalt çalışmalarımız da halkımıza şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.