Cehaletin Tek Korkusu Kadındır

ADD Gül Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken’den Özgecan Tepkisi…

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2015 15:58
Cehaletin Tek Korkusu Kadındır

ADD Gül Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, yaptığı basın açıklamasında “Cehaletin tek korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir. Kadın ilk öğretmendir. O sebepledir ki ülkemizde bütün olaylar, siyasi yapılanmalar kadınlarımız üzerinden yürütülüyor. Kadınlarımız her geçen gün Cumhuriyetimiz kurulmadan önceki dönemlerde olduğu gibi ikinci sınıf insan konumuna dönüştürülmeye, iş hayatından, sosyal hayatından koparılıp evde hizmete bakacak hizmetçi, köle konumuna getirilmeye çalışılıyor. Özgürlükleri ya eş baskısı sebebiyle, ya iktidar baskısı sebebiyle, ya toplum baskısı sebebiyle kısıtlanıyor. Kadınımızın kaç çocuk yapacağına, kürtaj olup olmayacağına, sezeryan ile doğum isteyip istemediğine, başını örtmeye, çalışıp çalışmayacağına siyasiler tarafından karışılıyor. Kadınımızın hayatına erkekler ve kimi siyasiler karar veriyor” dedi.


Güldiken, “Günümüzde, son 10-12 yılda; devletin televizyon kanalında bir Ramazan programında, kendisine din alimi denilen bir kişi “Hamile kadın böyle karnıyla sokakta gezemez, her şeyden önce estetik değildir. 6 aydan sonra beyinin otomobiline biner hava alır, şimdi kanallarda dolaşıyorlar, bu realizm değil terbiyesizliktir.” Diyebiliyor. AKP Ünye Tanıtım ve Medya Başkanı olan şahıs “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır, ya da kiralıktır.” Diyebiliyor. Başbakan Yardımcısı olan bir şahıs “Kadın iffetli olacak, herkesin içinde kahkaha atmayacak.” Diyebiliyor. AKP’nin bir İl Genel Meclisi Üyesi şahıs “Kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor.” Diyebiliyor. Söylediği dönem Sağlık Bakanı olan AKP Milletvekili “Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar.” Diyebiliyor. Başkentimizin Belediye Başkanı olan şahıs “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün.” Diyebiliyor. AKP Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olan şahıs “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur.” Diyebiliyor. Ve birileri Başbakanken “Kadına şiddet abartılıyor. Ben zaten kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum. ”Cumhurbaşkanı iken “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir.” Diyebiliyor. İnanılacak gibi değil belki ama ne yazık ki ülkemizde böyle bir zihniyet yönetimde” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayların bir zihniyet meselesi olduğunu kaydeden ADD Gül Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, “Tecavüze yeltenilen, vahşice bıçaklanan, bilekleri kesilen ve hatta cesedi yakılan, pırıl pırıl bir çiçek olan, 20 yaşında bir genç, hepimizin kızı, kardeşi olan Özgecan’a adice, vahşice, acımasızca ve insanlık dışı yapılan saldırı, yukarıda bahsettiğimiz zihniyetlerin çoğaldığı günümüzde yapılmıştır. Belki bu bir parti, siyaset konusu değildir. Bu bir zihniyet meselesidir, kültür, insanlık, toplum meselesidir. Ancak bu ve benzeri insanlık dışı saldırıları önleyecek de siyasi ve hukuki yapıdır. Sadece 2014 yılında 281 Kadınımız öldürüldü, 109 Kadın ve Kız çocuğumuza tecavüz girişiminde bulunuldu veya tecavüz edildi. 560 Kadınımız şiddet görerek yaralandı, 140 Kadın veya kız çocuğuna cinsel tacizde bulunuldu. Bu rakamlar İleri Demokrasi naralarının atıldığı, güya muhafazakar, dinini bilen, Allah’tan korkunun arttığı! Bir dönemde ortaya çıkıyor. Verilere göre 2004-2014 yılları arasında yani 10 yılda, kadına taciz ve tecavüz 14 KAT artmış. Dünya ekonomik Forumu 2014 Toplumsal Cinsiyet Eşitsizlikleri göstergesi Raporunda ülkemiz ne yazık ki 142 Ülke arasında 125. Sırada” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara özgürlük şansı verdiğinin altını çizen Güldiken, “Bildiğiniz gibi, ama unuttuğunuz gibi ülkemizde Kadınlarımıza özgür olma şansını Avrupa’nın pek çok ülkesinden önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk armağan etti. Türk Medeni Kanunu ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı gibi kadınımıza eşit yurttaş olma haklarını veren çok önemli Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerini hatırlayacağımız en önemli zamanlarda, TV kanalları “Atatürk’ü sevmiyorum” diyen kızları ekranlara çıkarma “özgürlüğünü” getirdi. Şimdi Özgecan için sahte gözyaşı döken programlar da yapıyorlar. Hızını alamayanlar da Özgecanların ölümü hak ettiğini söylüyor ve bunu laiklik, mini etek gibi kavramlara indirgeyebiliyorlar. Özgürlüklerinin, anneliklerinin, sosyal yaşamlarının, eşit birey olma hakkının değerini bilen kadınlarımız ve bu değerlerle yaşamayı onur sayan erkeklerimiz böyle olaylara ve çirkinliklere dur demesini bilecek, böyle insanlık dışı durumların yaşanmasını engellemek için kendilerine verilen haklarını kullanacaklardır. Bu acı olay gibi basına yansımayan, haberdar olamadığımız nice Özgecanlarımızın olaylarının tekrarının yaşanmamasını diliyoruz, siyasi partileri, iktidarı bu konularda kesin üretmeye çağırıyoruz. Biz biliyoruz ki dünyayı kadınlar kurtaracak. İşte o gün erkeklerimiz de kurtulacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.