Çekilin Önümüzden Gölge Etmeyin

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BELMAŞ Bimsblok ile Yalıtım-İzolasyon ve Mikronize Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2013 16:57
Çekilin Önümüzden Gölge Etmeyin

BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nda üretimin çift vardiyada 57 bine çıkmasıyla stoklama merkezinin genişletilmesi için çalışmalar sürüyor. Diğer taraftan Yalıtım-İzolasyon ve Mİkronize Tesislerinde ise gerek makine gerekse üst çatı kapatmaya yönelik montajlar devam ediyor.

BELMAŞ Bimsblok Fabrikasının üretiminin 90 bine ulaşması için gerek tesis kurulumu, gerekse mekânsal genişletme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrika sahasında her gün bir gelişim olduğunu belirtti.

Bir yandan stoklama için yer yaptıklarını diğer yandan ise, fabrikaya alınan ek arazilerdeki dolgu çalışmalarının geçen yıldan buyana yapıldığını ve burada da şu anda düzeltme çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Günaydın, “Buralarda gelecekte fabrika alanı olacak. Şimdiden bunun hazırlığını yapıyoruz. Burası pomza ile ilgili olarak bir organize sanayi bölgesi haline geliyor. Türkiye’de önemli bir merkez haline geliyoruz. Hedefimizde pomza alanında Dünya’da bir merkez haline gelebilme hedefimiz bulunuyor” diye konuştu.

Kaybolan, satılan fabrika ve pomza yataklarının geri alınmasıyla birlikte hızla bu seviyelere kadar geldiklerinden de bahseden Başkan Günaydın, “Isparta’mız pomza ile ilgili olarak rezervleriyle birlikte hak ettiği yeri alacaktır. Depolarımız bu dağlar, fabrikalarımız işte burada.

30 Ağustos’ta fabrikalarımızın açılmasıyla birlikte, Isparta konusunda marka bir şehir oluyor. Bu markaları büyütmek ve çoğaltmak istiyoruz. ‘Artık Isparta’da sanayi olmaz, Isparta ya ilim şehri olacak, üniversite şehri olacak’ şeklindeki söylemler çıkıyor. Bu tip konuşmalar icraatla ortaya çıkar. Fiiliyatları ortaya koymasak bu merkez olmazdı” görüşlerinde bulundu.

‘Burada sanayi olmaz’ diyenlere de bir bakıma bu fabrikaların cevap niteliği taşıdığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Kim demiş Isparta’da sanayi olmaz diye, işte yapıyoruz fabrikayı, üretiyoruz ve malımızı da satıyoruz, para da kazanıyoruz. Lütfen bundan sonra hiçbir kurum ve kuruluşumuz ‘Isparta’da sanayiyi bırakalım, başka şeyler yapalım’ sloganı yapmasın bunu yok edelim.

Ne yatırım yaparsak Isparta için olmalı. Diğer yapmış olduğumuz yatırımlarda bir an önce bitecek ve bu fabrika yatırımlarımızda diğer yatırımlarımıza eşlik edecek. Bu fabrikalarımızın yanı sıra bunları destekleyen Gökkubbe Fuar Alanımızı da şehrimize en kısa zamanda kavuşturacağız. Isparta her yönden kazanacaktır.

Isparta’mız 11 yıldan buyana yatırımlardan mahrum kalmıştır. Hiçbir çivi çakılmamıştır. Bu yapmayan, yaptırmayan, yapamayan kişilerinde konuşmaktan öte yaptıkları bir şey yoktur. Sünnet düğünlerini dolaşmaktan başka da bir şey yapmıyorlar.

Çalışsınlar memleketimize yatırım getirsinler. Yine şehrin bir diğer girişi kazıldı, mahvedildi, ağaçlarımızı kırdılar. Süratle gitsinler bunlarla ilgilensinler. Bari 2 km’ik yolu yaptırsınlar. Çalışsınlar, görevlerini bilsinler. Belediyenin itibarı zedelensin diye çevre yolunu yapmamak için oyalıyorlar.

Proje hatası olmayan bir yer için ‘proje hatası’ diyerek yaygara yapan, bilimden, ilimden uzak olan insanlar çalışında şu Isparta’mıza biraz iş yapalım. Yapın şu yolları. Kazdınız orayı çıkamıyorsunuz. Bir karış batağın içerisinden çıkamayan insanlar aleyhimize konuşacağız diye uğraşıyorlar. Konuşamazsınız, siz önce gidin işinizi yapın, Isparta’ya hizmet verin. Sünnet düğünlerinde boy göstermek, dolaşmak, bunlar bir hizmet değildir. Biz çalışıyoruz, Isparta’ya devasa hizmetler geliyor ve bunu karalamaya çalışmayın.

Isparta’da güzel bir hava var, çekilin önümüzden gölge etmeyin, kenarlarda durun. Buralara gelip de buraları karıştırmanız, onun bunun aleyhinde laf söylemeniz Isparta’ya huzursuzluk veriyor. Belediye olarak enerjimizi hiç kaybetmiyoruz ve daha da ilerliyoruz. Sizin gibi insanların yüzünden enerjimizde bir kırılma olsaydı. Amacınız o, bizim enerjimizi kıramazsınız. Biz Isparta’ya hizmet ediyoruz, hizmet etmek istiyoruz.

Enerjimiz bir kat daha arttı. Bu eserlerle Isparta kazanacak. Sizlerde bir karış iş yapın, ondan sonra gelin konuşun. Her şeyi tenkitten öte ne yaptınız. Tenkiti bırakın, siyaset seviyesini yükseltin ve arkama dizilin, takdir ve şükran duygularınızı ortaya atın. Gecemizi gündüzümüze veriyor ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum