Çekilme ve Âkil İnsanlar İçin Hükümet Devrede

Arınç, PKK'nın sınırdışına çıkışı ve Âkil İnsanlar Komisyonu'nun oluşturulması sürecinde Hükümet'in devrede olacağını söyledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2013 12:23
Çekilme ve Âkil İnsanlar İçin Hükümet Devrede

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, PKK’nın sınırdışına çekilmesi sürecinin Hükümet’in takip edeceği bir strateji olduğunu ve Meclis’in devrede olmayacağını belirtti. Arınç, kurulması planlanan ‘Akil İnsanlar Komisyonu’nun da Meclis dışından temsilcilerden oluşacağını ve her kesimden isim alınacağını ifade etti.

Bakanlar Kurulu son dönemdeki en uzun toplantılarından birini dün gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde toplanan Kurul, saat 14.30’da ara verdi. Bu arada Başbakan Recep Tayip Erdoğan, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile bir saatlik bir görüşme yaptı. 6 saatlik toplantının ardından açıklamayı Bülent Arınç yaptı.
Öcalan’ın Nevruz mesajlarını, “çözüm sürecinde arzu ettikleri sona doğru iyi gelişmeler” olarak değerlendirdiklerini söyleyen Arınç, PKK’nın sınır dışına çekilmesi konusunun Meclis’in değil Hükümet’in işi olduğunu vurguladı.

Her kesimden isim alınacak

‘Akil İnsanlar Komisyonu’yla ilgili olarak da Meclis’i gündeme sokmayı düşünmediklerini kaydeden Arınç, “Akil adamlar adıyla bir komisyonu Meclis’te kurmak şu anda mümkün değil. Kaldı ki Meclis’i bu sürece dâhil etmenin mahsurları da olabilir” dedi. Bülent Arınç, “Gazetelerde yer alan isimlerin bir kısmını magazinleştirmek olarak görüyorum. Sayın Başbakanımız da bir havuz içerisinde bu konuda etkili olabilecek, birikimi olan ve karşısındaki kitleye elbette bir düşünce açıklayabilecek insanların bulunmasını arzu etmektedir. Bu konuda her kesimden isim alınacak veya istenecektir. Sonunda da bir ihtimalle Türkiye’nin 7 bölgesine yönelik bir akil adamlar topluluğu veya tek başına bir akil adamlar topluluğu meydana gelebilir” diye konuştu.

Bahçeli’ye miting tepkisi

Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Bursa mitinginde, ‘Öl de ölelim, vur de vuralım’ sloganları karşısında, ‘Onun da zamanı gelecek’ şeklinde yanıt vermesine sert tepki gösterdi. Erinç, “Bu halkı suç işlemeye tahrik ve teşviktir. Bu konuda savcılar ne düşünür bilmiyorum ama siyaseten Bahçeli hayatının en büyük hatasını yapmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.