Çelik: 'Gülbirlik Bu Yıl En İyi Yılını Yaşıyor'

75 bin aileye geçim kaynağı sağlayan Gülbirlik Genel Müdürlüğü, bu yıl altın devrini yaşadı.

Yayınlanma:
Çelik: 'Gülbirlik Bu Yıl En İyi Yılını Yaşıyor'

Genel Müdürü Hasan Çelik şunları söyledi; “Biz her şeyden önce, alın teri döken elleri gül dikeni ile nasırlaşan gül üreticisini düşündük. Bunun için bu yıl euro yüzde 20 artınca bizde gül tavan fiyatını aynı oranda artırdık. Kilosunu 2 TL 25 kuruştan aldık. Bu yıl gülyağı 200 kilo satıldı. Tamamı 6 bin Euro’dan tamamı satıldı.

Genel Müdür Çelik; “Rosense olarak çok iyi çalışılıyor. Biz artık bayilik sistemi değil. depo sistemi ile çalışıyoruz. Hemen hemen tüm illerde depolarımız var. Yurt dışında bayilik sistemi devam ediyor. 7 ülkede bayiliğimiz var. Genel Müdür Çelik, gül fidan dikimi mevsimi yaklaşıyor. Üreticileri tekrar uyarmak istiyorum. Mevcut gül bahçe alanlarını iyi koruyun. Dünyada gül yağı doyum noktasına geldi. Dünya pazarları kaliteli ve iyi gülyağı istiyor. Onun için mevcut alanları verimle hale getirilmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.