Çelik’ten Gül Üreticilerine Artık Gül Ekmeyin Uyarısı!

Gülibirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gül üreticilerine önemli uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2011 12:30
Çelik’ten Gül Üreticilerine Artık Gül Ekmeyin Uyarısı!

Gülibirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gül üreticilerine önemli uyarılarda bulundu.

Çelik; “Bundan sonra gül çiçeği dikmeyin. Mevcut gül bahçelerini daha verimli hale getirmek için çalışmalar yapın. Bugünya gül yağında doyum noktasına geldi ve kapasitesi belli yalnız Türkiye gül yağı çıkarmıyor.

Başta Bulgaristan olmak üzere irili ufaklı birçok Avrupa ülkeleri gül çiçeği dikiyor. Esas amaç, mevcut gül bahçelerini daha verimli hale getirerek kaliteli gül yağı çıkarmaktır. Bu yıl yağışlar dolayısıyla gül çiçeği kapasitesi azdı. Bugünya’nın en büyük gül alıcısı Fransa, kozmetik sanayinde çok
gelişmiştir. Bu yılki gül yağı 5 ila 6 bin euro arasında değişecektir. 22 Ağustos’tan itibaren tutarı 2,5 milyon TL gül paraları ödenmeye başlanacaktır. 1 hafta içerisinde bitireceğiz. Bayramdan önce gül
üreticilerine paraları ödenmiş olacaktır. Başta Fransa olmak üzere ABD, İsviçre ve İngiltere ile gül yağı bağlantısı kurduk. Bu ülkelere peyler pey gül yağı göndereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum