Cemaat Vali'ye sahip çıktı: 'Artık Türkiye'de ne Valiler var!'

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un Said Nursi'nin sürgün olarak uzun süre yaşadığı Isparta'da 5 milyon ziyaretçi potansiyeli olduğunu açıklamasına Nur Cemaati'nden destek geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2012 12:36
Cemaat Vali'ye sahip çıktı: 'Artık Türkiye'de ne Valiler var!'

Nur cemaatinin gazetesi Yeni Asya , Isparta Valisi Memduh Oğuz'un Said Nursi ile ilgili çıkışlarını "Bediüzzaman Isparta'nın şerefidir" başlığıyla haberleştirirken, gazetenin yazarı Osman Zengin, “Ey, Vali Nevzat Tandoğan, mezarından bir kalk da bak, artık Türkiye’de ne valiler var! diyesim geldi" sözleriyle Vali Oğuz'a destek çıktı.

Cemaatin bir başka yayın organı risalehaber internet sitesi ise Vali Oğuz'un Said Nursi ile ilgili görüşlerini eleştirel bakış açısıyla yayınlayan Odatv ve diğer gazeteleri 'Ergenekon yanlısı' olarak tanımladı.

"Ey Allah'ım, ne günlerden ne günlere geldik!"
Yeni Asya yazarı Osman Zengin, Isparta Valisi Memduh Oğuz'dan övgüyle söz ettiği yazısında, "Ey Allah’ım, ne günlerden ne günlere geldik, hamd olsun sana! Hayatı boyunca; İslâma, insanlığa, vatan ve millete hizmeti şiâr edinen Bediüzzaman Said Nursî gibi büyük bir zâta etmediğini bırakmayan ceberûtlar, müstebitler, gelsin de bir baksınlar. Vali Bey ne güzel söylemiş.

O çok güzel sözlerini buraya almıyorum, ama muhakkak gazetemiz veya sentez haber, euronur, ixirhaber gibi sitelerden de takip edip okuyabilirsiniz. Evet, bu memleketin en güzide insanları olan Nur talebeleri üstadlarından öğrendikleri; iyilik, güzellik, muhabbet, hürmet, merhamet, emniyet, haram ve helâli bilip haramdan çekinmek ve serseriliği bırakıp itaat etmek gibi güzel hasletlere sahip olmasaydı, bu memleketin hâli ne olurdu acaba? Zaten şu anda millet olarak vatanın her tarafında çekilen sıkıntılar, bu güzel hasletlerin eksikliğinden dolayı gelmiyor mu? İşte böyle bir zata yıllarca zulüm yapanlar içinde eski valiler de gözümüzün önüne gelince, Isparta valisine 'Helâl olsun!' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Oğuz ne demişti?
Isparta'nın İslam açısından Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü kutsal kent olduğu yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Isparta Valisi Memduh Oğuz, kendisine yönelik eleştirileri ideolojik bularak "Bediüzzaman Said-i Nursi'den söz edildiği zaman birileri bu meseleyi ideolojik olarak ele alıyor. Sen istesen de istemesen de Bediüzzaman potansiyeli var bu şehirde" demişti. İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ise kamu eliyle bir cemaatin değerlerini öne çıkarmanın tarafsızlığın yitirilmesine neden olduğunu belirterek, “Şehirler açlarla dolu kutsallıkla uğraşıyorsunuz!” eleştirisinde bulunmuştu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum