Cenaze Dolayısıyla Kapalıyız…

İsmail Altunbaş Yazıyor: Cenaze Dolayısıyla Kapalıyız…

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2012 15:28
Cenaze Dolayısıyla Kapalıyız…

Cenaze dolayısıyla kapalıyız…

***
AK Parti iktidarı 2002 yılında iktidara geldikten sonra 2004 yılında teşvik paketi açtı. Isparta o günlerde çok tartışmalı olan 10 dolar meselesi ile teşvikten yararlanmamıştı.

***
Yıl oldu 2009. Hükümet yeni bir teşvik paketi daha açtı. Isparta yine 2. bölgede. İlk teşvikte 36 il yararlandı. Daha sonra bunların durumu diğerlerinden daha fenaymış diye 49 il daha teşvik kapsamına alındı. Isparta da bunlardan bir tanesiydi.

***
Aradan üç yıl geçti. Üç yıllık zaman zarfında teşvikle ilgili ekonomik anlamda Isparta hiçbir atılım yapamadı. Yıl 2012 Nisan iktidar yine bir teşvik paketi açıkladı. Daha önce 46 olan il sayısı 81 oldu. Öyle şahane teşvik edildik ki bildiğiniz gibi değil. Kayseri, Antalya, Aydın, Denizli, Konya, Edirne gibi birçok illerle beraber yer aldık.

***
Öyle teşvik edildik ki. Mesela stratejik yatırımda. Ne var stratejik yatırımda uzay yatırımları. Biz oradayız. Organize Sanayi Bölgesi olmayan, istihdamı artmayan, duble yolları geçmeyen, treni yürümeyen, göç veren, bölge müdürlüklerini tek tek kaybeden Isparta’ya uzay teşviki verilecek. Müthiş dimi. Müthiş… Turizm yatırımı da verilecekmiş güya 5. bölge gibi. Tabi verin. Ondan sonra birileri itiraz edip dursun. Kısa sürede bitecek otel yapımı uzasınnn dursun…

***
Herkes soruyor neye göre teşvik. Başbakan diyor TÜİK kriterleri, sokaktaki vatandaş ise kafa kriterleri.. Kafa derken yanlış anlaşılmasın “kafaya göre” yani. Güya TÜİK’in elinde 61 ayrı kriter varmış. Yani filancanın tesiri, böyle bir şey söz konusu değilmiş. Bu kriterler neyi gerektiriyorsa, bu kriterlere göre illerimizin sıralaması yapılmış ve bölgeler buna göre belirlenmiş. Allah Allah demek ki çok zenginleşmişiz gari de haberimiz yokmuş.

***
Neyse Isparta’m.. Buraya yazmakla bitmez. Senin başın öne eğilmesin. O kadar şahane yönetildik ki, 10 sene önce geri kalmayanlar da geri artık… Komple teşvike muhtacız.

***
Uzun lafın kısası, kapıya yazıyı astım “cenaze dolayısıyla kapalıyız…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum