Cenazeye Katılmayan Erdoğan, Göreve Davet Etti

Şehit Cenazesine katılmayan CHP İl Başkanı Erdoğan, iktidarı göreve davet etti. CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, genel başkanlıkta yapılan toplantıları keserek ilimize geri döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 12:49
Cenazeye Katılmayan Erdoğan, Göreve Davet Etti

 

Terörün nerden gelirse gelsin, insanlığın kabul etmeyeceği bir olay olduğunu söyleyen Erdoğan, “silahların konuştuğu yerde, demokrasi olmaz” dedi ve yaşanan acı olayların çabuk unutulmasının sonucu bu olayların yaşandığını ifade etti. Erdoğan, AKP’ye yüklendi. Erdoğan, “Terör nerden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, hedefi ne olursa olsun, terör insanlığın kabul etmeyeceği bir olaydır. Ben insanım diyen hiçbir insan, terörü kabul etmemeli. Çünkü, insan yaşamak için vardır. İnsan konuşarak, uzlaşarak sorun çözmek için vardır. Fakat, eli kanlı terör örgütü, elindeki silahı güç olarak kullanıp hükümetleri, iktidarları kendi görüşleri doğrultusunda zorlamaya çalışmaktadır. Ama şu bir gerçektir; dünyanın hiçbir yerinde silahların konuştuğu yerde, demokrasi olmaz, uzlaşı olmaz, hoşgörü olmaz. 13 askerimizin şehit olması, yüreğimize ateş salmıştır. Olaylara eğilmemiz, geçmişi biraz kontrol etmemiz gerekir bu noktada. Ne oldu acaba? 2002’de terör neydi, aradan 9 yıl geçti terör ne oldu? Dün yaşadıklarımızı çok çabuk unutuyoruz. Bugün yaşadıklarımızda dünün suçu var mı yok mu diye sormamız gerekiyor. Türkiye’de bir açılım sevdası tutturdu, gitti AKP. Habu’da bir olay yaşadık. Hepimizin o gün de içi kan ağlamıştı. Hala devam etmekte. İmralı ile iktidar görüşüyor, devlet görüşüyor, sayın cani 15 Temmuz diye bir gün vermişti. En son dedi ki, biz hükümetle anlaştık dedi. Ne anlaştı, çıkıp hükümet İmralı canisi ile görüştüklerini, Türk halkı ile paylaşmak zorundadır. Ne söylüyorlarsa, ne konuşuyorlarsa, karşı ne talep ediyorsa biz nasıl tavır takınıyorsak, Türk halkı ile acilen iktidar, hükümet bunu net bir şekilde paylaşmak zorundadır. Çünkü Türk vatandaşı olarak ben de ne yapıldığını duymak istiyorum” dedi.

TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN VARIZ

CHP’li Erdoğan, terörün bitirilmesi için gelecek her teklife de açık olduklarını söyledi. Erdoğan, “CHP olarak, terörün bitirilmesi için ülkede huzurun ve barışın sağlanması için mecliste, AKP iktidarın, hükümetin getireceği kanun tekliflerine yasalarına sonuna kadar açığız. Getirin TBMM’ye. Barış, huzur, kardeşlik için ne yapılması gerekiyorsa, net bir şekilde masaya yatırır, Türk kamupyu ile de bunu paylaşır” diye konuştu.

KARARLILIK YOK

‘Bu kararlılığı AKP’de görüyor musunuz?’ sorusuna ise Yusuf Erdoğan, şöyle cevap verdi: “Üzgünüm ben göremiyorum. Geçenlerde değerli basın mensubu arkadaşlarla sohbet ederken, şunu söylemiştim. 12 Haziran seçiminden sonra eğer, iktidar yüzde 50 oyunun arkasına sığınmadan, balkon konuşmasının uygulamasına samimi bir şekilde geçecek olursa sayın Başkanımız, 2 ay içinde bir kriz çıkmazsa Türkiye belirli sıkıntıları aşarak önüne devam eder gider demiştim. Ama şu 2 aylık süre Türkiye için çok önemli demiştim. Gidişat belli, görünen köy kılavuz istemez. 12 Haziran seçimlerinden çıktık, 8 milletvekili tutuklu. Bunlar çıkmadan, bir de Ankara’ya gelmiyoruz, siz de bizi Ankara’ya kabul etmiyorsanız, biz de kendi meclisimizi Diyarbakır’da oluşturuyoruz, grubumuzu Diyarbakır’da topluyoruz dendiği zaman buradan bir netice çıkmıyor mu? Eğer bu söylemlerden biz bir netice çıkartıyorsak, sayın başbakan ve hükümet buradan bir netice çıkarmadı mı? Şehidin olduğu gün, kamuoyunda fazla gündeme gelmedi, bir olay daha yaşadık. Özerklik ilan ettiler. Dünya kamuoyuna duyurumuz dediler. Bu yenilir yutulur bir olay değil. Bunun kutlamalarını yapıyorlar. Bakıyoruz, yetkili organlardan bu konuyla ilgili bir açıklama gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dün de İstanbul’da bir cenazede tabuta omuz veriyorlar. Versinler, verdiklerini eleştirmiyorum. Keşke 13 şehidimizin birinin de tabutuna omuz verseler de Türk halkının biz de yanındayız, terör örgütüne de siz ne yaparsanız yapın TC büyük bir devlettir, siz avcunuzu yalayacaksınız mesajı verselerdi.  Maalesef, istediğimiz olaylar gerçekleşmiyor.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum