Cep Telefoncular Taksit İstiyor

Cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit yapılabilmesine yönelik taleplerini içeren bir mektubu Başbakan Yardımcısı Babacan'a gönderen MOBİSAD Yönetim Kurulu üyeleri, konuyu bugün BDDK yönetimiyle görüşecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2014 15:59
Cep Telefoncular Taksit İstiyor

Cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit yapılabilmesine yönelik taleplerini içeren bir mektubu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a gönderen Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, konuyu bugün BankacılıkDüzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetimiyle görüşecek.

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği ile 1 Şubat'tan itibaren "kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ilgiliharcamalara taksit uygulanamayacağı" hükmü getirildiğini hatırlattı.

Yönetmeliğin, mobil telekomünikasyon cihaz, donanım ve hizmetlerinin tüketiciye ulaştırılmasıiçin uzun yıllardır faaliyet gösteren ve kayıt dışılıkla büyük mücadele veren Derneğin görüşü alınmadan hazırlanmasından duydukları üzüntüyü dile getiren Dursun, "Düzenleme bu haliyle kabul edilmesi mümkün olmayan ve sektörümüzde kayıt dışı ticareti, cihaz kaçakçılığını ve gizli tefeciliği tekrar gündeme getirecek şekilde amacını aşan bir kısıtlamaya hükmediyor. Bir sorunortadan kaldırılmaya çalışılırken daha büyük bir sorun yaratılıyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.