Cep Telefonu Kullanıcıları Dikkat!

BTK son yıllarda vatandaştan izinsiz, vatandaşın adına açılan hatlarla ilgili bir çalışma başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2013 12:17
Cep Telefonu Kullanıcıları Dikkat!

BTK son yıllarda vatandaştan izinsiz, vatandaşın adına açılan hatlarla ilgili bir çalışma başlattı.
Bu çalışmaya göre, sizden izinsiz olarak, kimlik bilgilerini kullanarak adınıza hat açılıp açılmadığını öğrenebileceksiniz.

BTK’nın internet sitesinden verdiği hizmet için TC Kimlik Numarası ve size ait ceptelefonu numarasının bilinmesi gerekiyor.

Kişilerin bilgileri o lmadan kullanılan cep telefonu hatlarının ortadan kaldırılması ve bu alanda yaşanan suiistimallerin önlenmesi amacıyla BTK tarafından daha önce de bazı kararlar alınmıştı.

Son olarak Kurul tarafından Eylül ayında alınan kararda, kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanınmıştı.
Buna göre başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden üzerlerine alma imkânı bulunuyor.

BİR TIKLA KAÇ HATTINIZ VAR ÖĞRENİN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.