Cesur: Hesabını Soracağız

Cesur: Hesabını Soracağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2021 15:48
Cesur: Hesabını Soracağız

TBMM’de söz alan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Elma Üreticisi örneğiyle çiftçinin feryadını dile getirdi ve “Yolsuzluğun da yoksulluğun da, kayırmacılığın da hırsızlığın da hesabını soracağız” dedi.

Sözlerine çiftçinin yaşadığı zorluklarla başlayan ve rakamlarla mazota, gübreye, yeme yapılan zamlarla çiftçimin düştüğü zorluğu anlatarak başlayan Milletvekili Cesur, borcunu ödeyemeyen çiftçinin artık tarımı bıraktığını söyledi.

Cesur, “Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçi borcunu nasıl ödeyecek gözünüzü seveyim? Açın gözlerinizi, kulaklarınızı artık ve bakın hâline çiftçinin, yanına gidemiyorsunuz ama bari benim söylediklerimi dikkate alın.”

ISPARTADA 15 YILDA ELMA ÜRETİCİSİNİ 30 KAT FAKİRLEŞTİRMİŞSİNİZ

Cesur Isparta elma üreticisinin sorunlarını gözler önüne sererek devam etti, “Şimdi elma hasat zamanı bizim Isparta'da. Eğirdir ve Gelendostlu çiftçilerimizi buradan saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. İlacın geçen sene tonu 5-6 bin lira, bu sene yüzde 60 artmış, 8-10 bin liraya çıkmış ve 1 kilo elmayı 1,9 liraya üretiyor elmacı. Şimdi, satış 2-2,20 lira güya ama 1,5 lirra ile 1,8 lira arasında bulabilse satacak. Geçen sene satamadı, depolarda çürüdü, sokağa atmak zorunda kaldı. Gelendost ve Eğirdir'de on beş sene önce, bakın, on beş sene önce 0,50 liraya üretip 1,5 liraya satıyordu elma üreticisi ve şimdi aynı paraya satıyor. Bu ne demek biliyor musunuz? O zaman 3 katına satıyordu, şimdi aynı paraya satıyor yani bu da on beş yılda elma üreticisini 30 kat fakirleştirmişsiniz demek.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum