Cesur, TBMM'de Şehit Annelerinin Sesi Oldu

Cesur, TBMM'de Şehit Annelerinin Sesi Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2019 10:27
Cesur, TBMM'de Şehit Annelerinin Sesi Oldu

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, iktidarın bebek katilinden medet umar hale geldiğini belirterek, kürsüden 31 Mart’tan bu yana şehit olanların fotoğrafını gösterdi.

Cesur, Isparta'da katıldığı şehit cenazesindeki annenin feryadını dile getirirken şöyle konuştu: 'Benden ne istersin' diye sorduğumda yakamdaki şehidimizin fotoğrafını gösterip, 'Bunu sakla ve ara ara bak evladıma, olur mu?' dedi.

CESUR, Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba’nın, İstanbul seçim öncesi Öcalan’ın mektubunun gündeme gelmesiyle sosyal medyada paylaştığı beyanını kürsüden okudu: '21 yaşındaki bahar kokulu oğlumun bedenine, bir cuma saati 7 kurşun sıkan katiline yerli ve millî dediler. Bugün tüm acılarım yeniden dağlandı, bugün 7 kurşun da bana sıktılar. Hukuk Türkiye'de işlemiyor. Türkiye bitti, fabrikalar bitti, iş yerleri kapandı, işsizlik almış başını gidiyor, hukuk görevini yapmıyor. Bu kadar sorun varken, iktidar, bölücü başından bile medet umuyor.
Isparta Milletvekili Aylin Cesur, milletvekillerine seslenirken, "Şehit annelerinin hatırına 31 Marttan sonraki şehitlerimizi hatırlatmak istiyorum" diyerek, o günden bu yana şehit olan 39 güvenlik görevlisinin isimlerini tek tek saydı. Şehit annesinin isteğini yerine getirerek, fotoğraflarını tek tek gösterdi. Milletvekili Cesur; hafızaların tazelenmesi gerektiğini vurguladı.

39 ŞEHİDİ MECLİS'E TAŞIDI
İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur, TBMM kürsüsünden, 31 Mart'tan bu yana şehit olan 39 güvenlik görevlisinin fotoğraflarını tek tek göstererek isimlerini saydı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Tapu ve İmar Kanunlarında Değişiklik Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında verilen bir önerge üzerine söz aldı.

Geçen hafta cuma günü Isparta-Yalvaç’ın Kurusarı köyünde şehit cenazesine katıldığını belirten Cesur, "Kardeşimiz 21 yaşında Mustafa Önlemeç, Hakkâri'de şehit oldu. Kurusarı’da toprağa verdik şehidimizi. Annesi Rahime'nin sımsıkı tuttuğu elinin izi hâlâ bu elimde benim. Bir kardeşim daha, Güngör Dolunay, yine Ispartalı, İzmir'de toprağa verildi pazar günü. O da Hakkâri Doğanlı'da şehit oldu" dedi.

Şehit Önlemeç'in annesine, "Benden ne istersin, ne yapabilirim senin için kardeşim" diye sorduğunu ifade eden Cesur, "Şehidimizin yakamıza taktığımız resmini göstererek, 'Lütfen oğlum bu resimde kalmasın. Bu resmi saklayın ve ara ara bu resme bakın, olur mu?' dedi. Rahime'nin ve tüm şehit annelerinin hatırına, 31 Mart'tan sonraki şehitlerimizi bir hatırlatmak istiyorum" diyerek 39 şehidin isimlerini saydı ve fotoğraflarını gösterdi.

Şimdi, Rahime'nin ve tüm şehit annelerinin hatırına 31 Marttan sonraki şehitlerimizi bir hatırlatmak istiyorum; Mehmet Kaya, Siirtli, Hatay Yayladağı'nda; Halis Sayın, Niğdeli, Suriye'de Melkiye bölgesinde; Erhan Çiyapul, Iğdırlı, Hakkâri-Irak sınırında; Murat Şahin, Giresunlu, Hakkâri-Irak sınırında; Şevket Çetin, Kırıkkaleli, Hakkâri-Irak sınırında; Yener Kırıkcı, Ankaralı, Hakkâri-Irak sınırında; Hüseyin Bulut, Konyalı, İzmir Urla'da; Nihat Akcalı, Burdurlu, Ankara Polatlı'da; Yalçın Koca, Çankırılı, Suriye Azez bölgesinde; Mehmet Erdoğan, Adanalı, Hakkâri Derecik'te; Ethem Barış, Konyalı, Hakkâri Derecik'te; Servet Akkuş, Afyonlu, Hakkâri Derecik'te; Celalettin Özdemir, Ankaralı, Suriye'de Azez bölgesinde; Ercan Can, Hataylı, Şırnak Gabar Dağı'nda; Ali Çeker, Hataylı, Şırnak Gabar Dağı'nda; Görkem Akkuş, Aydınlı, Şırnak Gabar Dağı'nda; Hakan Özdemir, Kırıkkaleli, Iğdır Dilucu'nda; Zekeriya Zencirli, Antalyalı, Hakkâri Yüksekova'da; Ertuğrul Üstün, Niğdeli, Hatay Reyhanlı'da; Mehmet Köklü, Yozgatlı, Irak'ın kuzeyinde; Yaşar Yıldırım, Mersinli, Suriye Afrin'de; Raşit Aydın, Sakaryalı, Irak'ın Hakurk bölgesinde, Mehmet Taşhan, Kahramanmaraşlı, Irak'ın kuzeyinde; Yasin Çubuk, Afyonlu, Iğdır-İran sınırında; Ali Yılmaz, Kütahyalı, Iğdır Aralık'ta; İbrahim Alıcı, Tokatlı, Iğdır Aralık'ta; Fatih Öz, Ankaralı, Hakkâri Yüksekova'da; Celal Hayta, Sakaryalı, Hakkâri-Irak sınırında; Uğur Görkem Harmankaya, İzmirli, Niğde Çamardı'da; Halil Kurt, Hataylı, Suriye Azez bölgesinde; Ökkeş Ede, Osmaniye'li, Tunceli kırsalında; Emre Üçkan, Kütahyalı, Tunceli kırsalında; Şafak Evren, Afyonlu, Şırnak İdil'de; Mikail Candan, Aksaraylı, Suriye Afrin bölgesinde; Adem Tunç, Ağrılı, Suriye El Bab bölesinde; Mehmet Dursun, Hataylı, Şanlıurfa'da; Kadir Yıldırım, Tokatlı, Hakkâri Çukurca'da. Hepsi bu vatan için canını feda eden kahraman şehitlerimiz.
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın seçim öncesi açıklanan mektubunu hatırlatan Cesur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba; '21 yaşındaki bahar kokulu oğlumun bedenine bir cuma saati 7 kurşun sıkan katiline yerli ve millî dediler. Bugün tüm acılarım yeniden dağlandı, bugün 7 kurşun da bana sıktılar. Çözüm sürecinde de Öcalan'ın mektupları okunuyordu, Öcalan'ın mektubuyla Habur'da teröristleri karşılatan iktidar, şimdi kendi seçim başarısı için Öcalan'ın mektuplarını okutturuyor. Ben anlamıyorum, Türkiye'ye ihanet eden bir terörist başının eteğinden tutulur mu? Türkiye bitti, fabrikalar bitti, iş yerleri kapandı, işsizler almış başını gidiyor, eğitim bitmiş, hukuk görevini yapmıyor. Bu kadar sorun varken iktidar, İstanbul seçimiyle uğraşıyor, bunun için de bölücü başından bile medet umuyor. Benim çocuğumun katiline seçim için beyanat verdiriyorsun, İstanbul'u kazanırsan karşılığında ne vereceksin?"

Bunlar Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Ananın sözleri. Şimdi ben soruyorum; ‘Eğer İstanbul seçimlerini kazansaydınız o mektup için, o beyanat için, karşılığında ne verecektiniz; ne verecektiniz? Bu şehit anneleri için, buradaki çocukların anneleri için hepinize soruyorum.’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum