Çevre Düzeni Bilgilendirme Toplantısı

Vali Memduh Oğuz Başkanlığında geniş katılımlı ‘Çevre Düzeni Planı Bilgilenirime Toplantısı’ yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2011 14:50
Çevre Düzeni Bilgilendirme Toplantısı

Vali Memduh Oğuz Başkanlığında geniş katılımlı ‘Çevre Düzeni Planı Bilgilenirime Toplantısı’ yapıldı.
 
Valilik Göl Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, kaymakamlar, ilçe ve kasaba Belediye Başkanları ve Belediye Fen Memurları, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Şube Müdürü Sedat Yılmaz, daire amirleri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda ilk olarak Şehir Plancısı Meliha Yeşildal tarafından ‘Konya-Isparta 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, Koruma ve Kullanma Kararlarının Optimizasyon Çabası kapsamında, Uygulama Planı ve Hükümler’ konulu sunum yaptı.
 
Isparta’da 1 / 100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlandığını belirten Şehir Plancısı Meliha Yeşildal; Ülke ve bölge plan kararlarına uygun olarak, konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme kararlarını belirleyen konularda bilgilendirme sunumu yaptı.
 
Sunum sonrasında katılımcılar tarafından yöneltilen sorular, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Şube Müdürü Sedat Yılmaz tarafından cevaplandırıldı.
 
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Memduh Oğuz, prensiplerin ve uygulamaların görüşüldüğü önemli bir toplantı yaptıklarını belirterek şunları söyledi; “Arkadaşlar ben çevre probleminin en yoğun olarak yaşandığı İzmit ilinde Valilik yaptım. Orada 4 yıl boyunca çok güzel çalışmalar yaptık. Bunları şunun için söylüyorum, bu işin önemini biliyoruz. Isparta’daki çevre düzeni sorunlarına sahip çıktığınızı toplantıya yoğun katılımla gösterdiniz. Burada konuşan, konuşmayan bütün katılımcılar Isparta’nın çevre sorunlarına gereken hassasiyeti gösterdiğini bu toplantıya katılmakla göstermiştir. Her düzeydeki arkadaşımızın buraya gelişi boşuna değildir. İnşallah hep birlikte daha güzel, daha verimli çalışmalar yaparız. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum.
İleride alt komisyonlar oluşturarak, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde çalışmalar yapılabilir. Burada veya daha sonraki zamanlarda fikirlerinizi ve önerilerinizi söyleyebilirsiniz, hepinizi dinlemeye hazırız. Yerleşim birimleri bakımından bazı münferit sorunlar olabilir, bunları çevre müdürlüğüne iletebilirsiniz. Sorunlarınızı gerektiği zaman bizlere de getirebilirsiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.