Çevre Düzeni Planı Isparta İçin Önemli

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Çevre Düzeni Planı Isparta’nın geleceği için çok önemlidir.Plana görüş vermek Isparta’nın geleceğine sahip çıkmaktır” dedi.

Yayınlanma:
Çevre Düzeni Planı Isparta  İçin Önemli

Sav-Bozanönü- Senirce hattı şeklinde planlanan yeni çevre yolu güzergahı değiştirilmelidir diyen Başdeğirmen, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Başdeğirmen Çevre Düzeni Planı şu açıklamayı yaptı:” 1/100.000 Ölçekli Antalya Isparta Burdur Çevre Düzeni Plan Raporu’nun hazırlık aşamasında bilgi sahibi olmadık ama 16.09.2013 tarihinde onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlandığı şekliyle inceledik ve bir takım gözlemlerde bulunduk.

Söz konusu plan 07.10.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkmış ve 30 gün süre içinde görüş bekleniyor. Biz planın neden böyle hazırlandığı konusunda bilgi sahibi değiliz Sayın Valimiz göreve başladığı gün söz konusu hazırlıklara müdahil oldu kendisine çok teşekkür ediyoruz. Plan, Isparta’nın 2025 yılına kadar gelişimini bağlayan en önemli plandır.

Isparta’nın kırmızı kitabıdır. Bu açıdan komitelerimizle birlikte çalıştık ve çok çarpıcı tespitlerimiz var. Plan, Isparta’nın sağlıklı gelişimi ve planlanması için yeterli değildir. Askıya çıkarılan 1/100.000 ölçekli Antalya-Isparta- Burdur Çevre Düzeni Planı’nın görüldüğü şekliyle Isparta’nın sosyo-ekonomik yaşamına ve gelişimine olumsuz etkilerinin olmasından endişe ediyoruz.

Örneğin, Çevre Düzeni Planı’nda gördüğümüze üzere yeni çevre yolunun Sav-Bozanönü istikametinden girip Senirce’den çıkacağını Isparta’yı tamamen bypass edeceğini gördük onun yerine Bozanönü’nden girip Süleyman Demirel Üniversitesi doğu kampüsü altından eski Gülkent Devlet Hastanesi üstünden karayoluna bağlanmasının hem Isparta ticaret ve sosyal hayatı hem de planlanan Çünür yeni şehir hem de Süleyman Demirel Üniversitesi için büyük avantajlar getirebilir.” Dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Özel İdare tarafından hazırlanan 1/25.000’lik planlama ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/100.000’lik planlama çalışmaları arasında korkunç uyumsuzluklar bulunduğunu belirterek söz konusu planlara göre 2025 yılı Isparta’sını üreten ve gelişen , bölgesine ve dünyaya entegre bir Isparta gerçekleştirilmesinin imkansız olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen sözlerine şöyle devam etti:” Mevcut OSB Genişleme alanları, yeni sanayi alanları planlara işlenmemiştir.

Dereboğazı duble yolu, Konya duble yolu, Antalya demiryolu projeleri planlara işlenmemiştir. Mevcut askıdaki planlara göre entegre tarım ve hayvancılık yatırımı yapmamız mümkün değildir. Su ürünleri üretimine yeterince yer verilmemiştir. Radikal coğrafi bilgilendirme hataları vardır.Isparta kent merkezi 2025 yılı nüfus projeksiyonu bile 295.000 kişi gözükmektedir.” Dedi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyeleriyle ve teknik ekipleriyle hazırladıkları görüşleri ilgili birimlere ilettiklerini sözlerine ekledi.

Geleceğin Isparta’sının yaşam kalitesiyle imrenilen ve gelecek kuşaklara devretmekten gurur duyacağımız yaşayan ve yaşatan marka şehir Isparta ideali için gayret sarf ettiklerini söyleyen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gerek İl özel idaresi tarafından hazırlanan 1/25.000 ‘lik çevre düzeni planı gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100.000 ölçekli Antalya-Isparta- Burdur çevre düzeni planlamasının Isparta’nın gelişiminde ve geleceğinde büyük önem arz ettiğini belirtti.

Şu an askıda olan plana sahip çıkmanın Isparta’nın geleceğine sahip çıkmak olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen ” ilgili tüm kurum/kuruluşları planlara ivedi olarak görüş vermeye davet ediyoruz “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.