Çevreci 400 Çocuk, 400 Ağaç Dikti

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenen Çevreci Çocuk projesinin “Fidandan Ağaca” etkinliği kapsamında Isparta İli Senirce Köyü Kağnıdere ağaçlandırma alanına 400 öğrenci 400 fidan dikti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2012 13:24
Çevreci 400 Çocuk, 400 Ağaç Dikti

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenen Çevreci Çocuk projesinin “Fidandan Ağaca” etkinliği kapsamında Isparta İli Senirce Köyü Kağnıdere ağaçlandırma alanına 400 öğrenci 400 fidan dikti. Çocukları orman konusunda bilinçlendirmek, yeşil alanı artıracak çalışmalara katkıda bulunmak ve geleceklerine yatırım yapmak için yapılan bu etkinlikte Çevreci Çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Fidan dikim programına Çevreci Çocuk proje yürütücüsü Prof. Dr. Veysel Ayhan, proje uzmanı Isparta Orman Bölge Müdürlüğünden Ahmet Güneş, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çevreci Çocuk proje ekibi, Özel Altınbaşak İlköğretim Okulu öğretmenleri ile 4.,5.,6.,7. ve 8. sınıf öğrencileri katıldı.

SDÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi ve Çevreci Çocuk proje yürütücüsü Prof. Dr. Veysel Ayhan, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "Proje kapsamında yapılan bu etkinlikte amacımız çocuklara doğanın en önemli parçalarından biri olan ağacın önemini kavratmak ve fidan dikmeyi öğretmek. Mevsimin ağaç dikim mevsimi olması nedeniyle de Isparta Bölge Müdürlüğü ile ağaç dikme etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte çocuklara bir fidanın nasıl dikileceği uygulamalı olarak gösterdik. Böyle etkinliklerle çocuklarımıza çevre bilincini ve ağaç sevgisini aşılamalıyız. Burada gerçekleştirdiğimiz programa katılan herkese ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Programa ev sahipliği yaptıkları için duyduğu mutluluğu ifade eden Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Ahmet Güneş de, öğrencilerinin katıldığı bu etkinlikte geleceklerine yatırım yaptıklarını belirterek ağaçlandırma çalışmalarının önemi üzerinde durdu.

Çevreci Çocuklar, programın sonunda dikilen fidanları sahiplenerek aralıklarla gidip bakımlarını yapacaklarına söz verdiler. Programda ayrıca katılımcılara Çevreci Çocuk proje ekibi tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.