Ceyhan'dan Evlendirme Vaadi Açıklaması

Ceyhan'dan Evlendirme Vaadi Açıklaması

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2018 13:13
Ceyhan'dan Evlendirme Vaadi Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, Gelendost’un Yaka köyündeki bekar gençlere evlendirme vaadi vermişti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ceyhan, şunları söyledi: “İki gün önce ilçelerimize yönelik video çekimlerimiz sırasında yaptığımız Yaka beldemize odaklı bir deneme çekimini canlı yayınladık. Ses getiren bu kaydı basınımız sadece magazin boyutundan ele aldı. Oysaki Gelendost’a iki kilometre uzaklıktaki Yaka’nın bozuk yolları ve iktidarın işbilmezliği yüzünden belediyesini kaybetmesi bizim asıl dikkat çekmeye çalıştığımız sorunlardı. Evet, gençlerimizi evlendireceğiz çünkü cenazelere değil düğünlere gitmeye ihtiyacımız var” dedi.

GENÇLERİMİZ MUTSUZ UMUTSUZ; GELECEK GÖREMİYOR, YUVA KURAMIYOR

Yaka kasabamız için hazırlanırken basından ve birebir gözlem yoluyla taradığımız ülkemizin acı gerçeklerinin Yaka’daki izdüşümü gözüme battı. Muharrem İnce Mitinginde karşılaştığım Yakalı gençlerden aldığım bilgilerin ardından araştırma yaptım. Gençlerimizin bu beceriksizler işbaşı yaptığı 2002 yılındaki ilk evlilik yaşı, kızlarımız için 22 erkeklerimiz için 25’ti. Bugün 2017 rakamlarıyla bakınca evlilik yaşının kızlarımızda 25’e erkeklerde ise 28’e çıktığını görüyoruz. Gençlerimiz mutsuz, gençliğimiz umutsuz; insanımız gelecek göremiyor, yuva kuramıyor, yuva kursa bile evliliğini sürdüremiyor. Evlenme yaşı yükseldi, boşanma oranları tavan yaptı, depresyon özellikle gençlerde resmen patladı. Önceden tetikleyici olduğundan hakkında haber yapılması suç olan intihar vakaları sıradan olaylar haline geldi. Sözde en yaşanabilir şehir olan ama evlenme hızı Türkiye ortalamasının altında olan ve boşanma oranlarından başa oynayan Güzel Ispartamız ölümle sonuçlanan intihar vakalarında Türkiye üçüncüsü.

TÜİK VERİLERİ ORTADA ISPARTAMIZIN DURUMU İÇLER ACISI

Tezler TÜİK verileri açık, isteyen açar bakar, ben baktım: İlk evlilik hızında %7,50 Türkiye ortalamasının %6,30 ile epeyce gerisinde olan Isparta uyuşturucu madde kullanımı, genç işsizliği ve genç bütün verilerde yıllardır Türkiye ortalamalarının dışında seyir izliyor. Gençlerimiz işsiz mutsuz ve geleceksiz olduğu için depresyona giriyor, evlenemiyor ve canına kıyıyor. Türkiye’de son 10 yılında boşanma oranı %36 yükselirken, evlilik sayısı %10 azaldı.

KADINA KALKAN ELİ DE BİZ KIRARIZ

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama bu istatistiklerde dikkatimi çeken bir diğer konu da kadına karşı şiddetin tarihinin en utanç verici düzeyine ulaşması oldu. Boşanma oranlarıyla birlikte okuduğumuzda kadının korunmasız konumunu şiddet vakalarının artışında da görüyoruz.  Isparta’da neredeyse üç kadınımızdan biri şiddete maruz kalıyor. Bu rezalete son vereceğiz, kadınlarımıza el kaldıranların terör suçlularıyla eşdeğer cezalar alıp affedilmemesini sağlayacağız.

İŞSİZ GENCİMİZE İŞ BULACAĞIZ, EVLENDİRECEĞİZ

Biz siyasetçiler topluma önderlik edeceğiz, aksaklıkları dile getirip çözüm önerilerimizi sıralayacağız. Ekonomik tabloyu Üreten Türkiye Üreten Isparta denklemiyle yeniden şekillendirdiğimizde, üretimi teşvik edip her alanda üretici birliklerini kurduğumuzda işsiz gencimiz kalmayacak dolayısıyla gençlerimiz geleceğe umutla bakacak, önünü görecek ve evlenebilecek.

ISPARTALILARDAN YETKİ BEKLİYORUZ: ISPARTA GÜLECEK, ISPARTALI MUTLU OLACAK

Gençlerimize iş bulacağız, gelecek sunacağız ve CHP iktidarında bu tabloyu değiştireceğiz. Bunun için Türkiye’mizin, Isparta’mızın koşulları son derece elverişli, sadece iş bilen iş yapan becerikli kadroların işbaşına geçmesi gerekiyor.  Biz projelerimizle, yaptıklarımızla ortadayız, Milletimizden yetki bekliyoruz. Her günümüzü düğün bayram havasında yaşayacağız; buna ihtiyacımız var.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.