Ceyhan'dan İddialı Çıkış: Isparta'ya 2 Yeni Üniversite

Ceyhan'dan İddialı Çıkış: Isparta'ya 2 Yeni Üniversite

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2018 10:14
Ceyhan'dan İddialı Çıkış: Isparta'ya 2 Yeni Üniversite

İddialı çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken CHP Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, Milletvekili seçilmesinin ardından Isparta’ya Sivil Havacılık Üniversitesi kuracaklarını kaydetti. Kara Havacılık Okulu yanına kurulmasını planladıkları üniversitenin Isparta’nın vizyonu ve ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Ceyhan, “Biz projelerimizle geliyoruz” dedi.

Dün gece yerel medya temsilcileriyle birlikte sahur yapan CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Isparta’nın 16 yıldır şanssızlık içerisinde olduğunu söyleyen Ceyhan, “AKP iktidarından bu yana Isparta üvey evlat muamelesi görüyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Isparta mitinginde “Isparta’ya üniversiteyi biz getirdik” ifadelerini eleştiren Ceyhan, “Isparta’dan haberleri yok. İş beceriksizi milletvekilleri Isparta’yı bilmiyor. Sonrada çıkıp Cumhurbaşkanına Isparta’ya üniversiteyi biz getirdik dedirtiyorlar” dedi. Açıklamalarında Isparta’da “kimsesizlerin kimi” olacaklarını vurgulayan Ceyhan, “Öncelikle bu korku imparatorluğunu yıkacağız. Isparta artık birilerinin tekelinde olmayacak” şeklinde konuştu.

ISPARTA'YA 2 YENİ ÜNİVERSİTE / Eğirdir Üniveristesi ve Sivil Havacılık Üniversitesi

Isparta’da 2. üniversite fikrinin mimarının kendisi olduğunu söyleyen Ceyhan, “2015 yılında Eğirdir’de bu konuyu gündeme getirdim. Isparta’ya ikinci bir üniversite kuracağımızı söyledim. Eğirdir Üniversitesi. Turizm, Su Ürünleri ve Meyvecilik ağırlıklı bir üniversite projesi oluşturduk. O gün iktidar partisinin beceriksiz milletvekilleri itiraz etti. SDÜ bölünür dediler. 2018’e geldik. Şimdi kendileri SDÜ’yü yumurtlattı. Yeni üniversite dedikleri şey yumurtlamış üniversitedir” dedi.

Ceyhan, milletvekili olmasının ardından TBMM’ye Isparta’da Sivil Havacılık Üniversitesi kurulması için teklif sunacağını ve projelerinin hazır olduğunu anlatarak, “Kara Havacılık Okulu yanına Sivil Havacılık Üniversitesi kuracağız. Pilot, hostes ve teknik eleman yetiştirecek bir üniversite olacak. Bakın Amerika’da 50 bin dolar para ödeyip pilot sertifikası alıyorlar. Buraya tüm dünyadan insanlar gelecek. Eğitimini ve diplomasını alarak pilot, hostes, teknik elman olacak. Ispartalılar bu üniversiteden faydalanacak. Artık asgari ücretle çalışmak zorunda kalmayacak. Ispartalı pilotlar yetiştireceğiz. Yurtdışından 50 bin dolar ödeyip gelecek insanlar, Ispartalı kardeşlerimiz bu rakamın 10’da birini ödeyerek pilot eğitimi alacaklar ve yüksek maaşlarla iş olanaklarına sahip olacaklar. Ben proje adamıyım. Yerine kadar söylüyorum size ne yapacağımızı. Bu konu ilk imzası bana ait olan bir kanun teklifi olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum