Çeyrek Altın Bir Günde Eridi

Altın, mart ayının ikinci yarısında başlayan düşüşünü devam ettirerek son 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2014 13:56
Çeyrek Altın Bir Günde Eridi

Altındaki hızlı düşüş devam ediyor. ABD Merkez Bankası FED'in tahvil alım programı açıklamaları ve Ukrayna ve Rusya'daki krizin gölgesinde 17 martta 1390 dolara kadar çıkan altının onsu son 10 günde yerle bir olarak bugün 1.300 doların altını gördü. Kırım referandumu sonrası ABD ve AB'nin Rusya'ya karşı önemli bir yaptırım uygulamamsı ve Çin'deki fiziki taleplerin düşmesiyle altının onsu iyice düştü.

Dün 1.300 dolar seviyelerinden gelen tepki alımları ile günü bu seviyenin üzerinde tamamlayan altının onsu, bugün tepki alımlarının sınırlı kalmasının ardından düşüşünü devam ettirerek 13 Şubat'tan beri gördüğü en düşük seviye olan 1.291,55 dolara kadar geriledi.

KAPALIÇARŞI'DA SON DURUM! GRAM ALTIN DİBİ GÖRDÜ!
Uluslararası piyasalardaki bu gerileme Kapalıçarşı altın piyasasına da yansıdı. Çeyrek altının fiyatı dün sabah saatlerinden bu yana 24 saatlik bir süreçte 3 lira birden düştü.

Yurt içinde gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen değer kazancına paralel Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanması ve altının onsunun düşmesiyle Kapalıçarşı'da altının gramı da 91,24 lira ile 13 Şubat'tan beri gördüğü en düşük seviyeye indi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.