Cezaevi Çocuklarına Anlamlı Kampanya

Ispartalı ziraat mühendisi Ayşegül Gürcan, Denizli'de bulunan kadın cezaevindeki hükümlü kadınların yanındaki çocuklarının bezinden temizlik malzemesine, kitabından bisikletine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak için internet üzerinden yardım kampanyası b

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2011 10:36
Cezaevi Çocuklarına Anlamlı Kampanya

Isparta'da oturan 26 yaşındaki Ayşegül Gürcan, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kampanya başlattı. Isparta'ya en yakın olarak seçtiği Denizli Bozkurt Kadın Açık İnfaz Kurumu'nun yetkilileri ile görüşen Gürcan, 'Cezaevlerinde anneleri ile kalan çocuklara yardım platformu' oluşturdu. Bekar genç mühendisin 1 hafta önce başlattığı kampanya kısa sürede yardımseverlerin ilgisini çekti. 'Çocuklara kıymayın efendiler' sloganı ile Facebook üzerinden kampanyasının duyurusunu yapan Ayşegül Gürcan, 280 kadın hükümlünün bulunduğu DenizliBozkurt'taki kadın cezaevinde anneleri ile birlikte kalmak zorunda kalan 8'i 0-3 yaş, 14'ü ise 3-6 yaş arasındaki 22 çocuk için bebek bezinden kitaba kadar çeşitli yardım malzemesinin cezaevi adresine ulaştırılmasını sağlıyor. Yardım kampanyasının içeriğinde çocuklar için bebek arabası, bebek bezi, temizlik malzemeleri, iç çamaşırı, ayakkabı, terlik, Oyuncak ve eğitim materyalleri bulunuyor. Yine kadın hükümlüler için de kıyafet, ayakkabı, terlik, şampuan, diş macunu ve fırçası, deterjan ve kütüphaneye kitap isteği yer alıyor.

Çocukları çok sevdiğini, cezaevindeki çocuklar yaşıtlarına göre birçok olanaktan yararlanamadıkları için böyle bir kampanya başlatmaya karar verdiğini belirten Ayşegül Gürcan, "Cezaevindeki çocuklar için bisiklet bir hayal. Onlar kuşun sesini sadece duyabilir, ama göremezler. Bakkala gidip çikolata alamazlar. Bir çocuğun büyüdüğü yer cezaevi olmamalı. Şartlarının her açıdan iyileştirilmesi noktasında kendimce bir duyarlılık göstermek istedim" dedi.

Kampanyanın kısa sürede büyük yankı uyandırdığını belirten Gürcan, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan Türkler'in yanı sıra Türkiye'nin de birçok ilinden telefonlar aldıklarını ve şimdiden cezaevine çok sayıda yardım malzemelerinin kargo ile ulaştırılmaya başlanıldığını kaydetti. Kampanyada para yardımı kabul edilmediğini ve sözkonusu malzemelerin de direkt cezaevi adresine gönderilmesi şartıyla yürütüldüğünü anlatan Gürcan, Denizli'deki cezaevindeki ihtiyaçların karşılanmasının ardından kampanyasını Antalya, Mersin, Adana gibi diğer illerdeki kadın cezaevlerine yaygınlaştıracağını da söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.