Cezaevi Fabrika Gibi Çalışıyor

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların yapmış oldukları bir birinden güzel eserler ‘Duvarların Ardından Geleneksel El Sanatları Sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Sergi Salonunda açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2012 14:25
Cezaevi Fabrika Gibi Çalışıyor

Vali Memduh Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, daire müdürleri ve vatandaşların katılımıyla açılan sergi 23 Kasım 2012 tarihine kadar açık kalacak ve 09,00–18,00 saatleri arasında gezilebilecek.

Toplam 2016 eserin sergilendiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç; “Sergimiz 23 Kasım 2012 tarihine kadar açık kalacak ve 09,00–18,00 saatleri arasında gezilebilecek. Ayrıca burada sergilenen eserler aynı zamanda satılabilecek ve buradan elde edilecek olan gelir eser sahiplerinin kendilerine verilecek” dedi.

2012 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 34 iş ve mesleki eğitim kursu açtıklarını belirten Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel; “355 tutuklu ve hükümlü bu kurslara katılmış olup, tahliye ve sevk gibi nedenlerle gidenler dışındaki 142 tutuklu ve hükümlü sertifika almaya hak kazanmıştır. Amacımız faydalı olabilecek iş ve meslek kazandırmaktır” dedi.

Hükümlü ve tutukluların kurumdaki zamanlarını en verimli şekilde geçirmelerini amaçladıklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım; “Hükümlü ve tutukluları dışarıdaki hayata hazırlamak amacıyla meslek edindirmeye yönelik kurslara önem veriyoruz. Bu hem buradaki zamanlarının değerlendirilmesi bakımından hem de burada kendi geçimlerini, kendi harçlıklarını kazanmaları bakımından çok önemli” dedi.
Zamanın cezaevinde de dışarıda da bir şekilde geçtiğini belirten Vali Memduh Oğuz; “Önemli olan vaktin en güzel şekilde, en verimli şekilde geçirilmesidir. İşte burada görmüş olduğunuz bir birinden güzel el emeği göz nuru eserler, cezaevinde bulunan kardeşlerimizin zamanlarını en güzel şekilde geçirdiklerini göstermektedir.

Sayın Başsavcımız ve cezaevi yönetimi de onların bu gayretlerini belli bir yöne doğru, iyiye, güzele doğru yönlendirmişler. İnşallah bunun devamı gelir. Tabi burada bundan maddi bir ekonomik fayda elde edilecektir. Burada bundan daha önemli olan ruha incelik kazandıracak, nedamet duygularını, pişmanlık duygularını besleyecek, dışarıya çıktığı zaman daha olumlu davranışlar içerisinde olunacak bir kimlik ve kişilik kazandıracak olması bakımından da uğraşılan meşgale çok önemlidir.
Bazı meşguliyetler insanları suça, ahlak dışılığına iter, bazı meşguliyetler de hukuka, iyiye, güzel, doğruluğa ve hakka yöneltir. Bizim burada görmüş olduğumuz kadarıyla onları yönlendirenler güzel yönlendirmişler. Başta Sayın Başsavcımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra serginin açılışı yapılarak hep birlikte gezildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.