Cezaevinden Talimat Verdi!

Cinayetin işlendiği ev ile bir yakınlarının evinin yanması olayını araştıran Savcılık cezaevinde yatan Nevin Yıldırım’ın telefonda eşi İsmail’e ‘O ev kötü hatıralarla dolu yak gitsin’ dediğini tespit ederek ikisi hakkında kundaklamadan dava açtı .

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2014 11:11
Cezaevinden Talimat Verdi!

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde 29 Ağustos 2012 gecesi kendisine tecavüz ederek hamile bıraktığı iddiası ile Nurettin Gider’i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atma suçundan dolayı ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası ile yargılanmasına devam edilen Evin Yıldırım’a ikinci bir dava şoku geldi.

Cinayetin işlenmesinden yaklaşık 1 ay sonra 27 Eylül 2012 gecesi Nevin Yıldırım’ın da kaldığı İlyas Yıldırım’a ait ev ile yakın akrabaları Süleyman Yıldırım’a ait 2 ev alevler içerisinde kalmış ve tüm müdahalelere rağmen 2 evde kullamılamaz hale gelmişti.

Cinayet olayının ardından köydeki evlerini boşaltarak il merkezine çok az bir eşya alarak taşınan Yıldırım ailesinin evinde çıkan yangın kundaklama şüphesi uyandırmıştı. Savcılığın talimatı ile yangın mahallinde ve çevrede sıkı bir araştırma yapan Jandarma herhangi birdelile rastlayamamıştı.

DİNLEMELERE TAKILDI
Isparta Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Nevin Yıldırım’ın telefon görüşme hakkının olduğu günlerde telefonlarını dinlemeye alan Savcılık yangın olayını da bu sayede çözmüştü. Kesikbaş davası iddianamelerine de yansıyan telefon tapelerinde Nevin Yıldırım’ın eşi İsmail Yıldırım’a ‘-O ev çok kötü hatıralarla dolu. Bu hatıraların hiç birisinin kalmaması lazım yak o evi’ dediği eşinin de bu talimat üzerine evi benzin dökerek yaktığı iddiası ile ayrı bir dosya açıldı.

KUNDAKLAMA ve AZMETTİRMEDEN YARGILANACAKLAR
Olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra ikinci bir suç dosyası ile karşılaşan Nevin Yıldırım eşi İsmail Yıldırım ile birlikte Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Savcılık her 2 şüpheli hakkında ev kundaklamak ve suça azmettirmekten dolayı hakim önünde ifade verecekler.

NE OLMUŞTU?
Nevin Yıldırım'ın Koruyaka Köyü'nde kayınpederi İlyas Yıldırım ile birlikte kaldığı 2 katlı ev ve İlyas Yıldırım'ın amcası Süleyman Yıldırım'a ait 2 katlı ev, saat 01.45 sıralarında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı. Yangın, her iki ev arasındaki odun ve çalıların tutuşmasıyla başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, İlyas Yıldırım ve Süleyman Yıldırım'ın evlerine sıçradı. Yangını fark eden Süleyman Yıldırım, hemen itfaiyeyi arayarak yardım isterken bir yandan da alevlere müdahale etmeye çalıştı. Yıldırım'ın yardım çığlıkları üzerine köy sakinleri de yangını söndürmeye çalıştı. Ancak söndürme çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle alevler evlerin önündeki boş ahırlara da sıçradı.

Yangına saat 02.30 sıralarında Yalvaç, Kozlucay ve Şarkikaraağaç itfaiyeleri tarafından müdahale edildi.

EV BİRDEN ALEV ALDI
Olayın görgü tanıklarından yanan evlerin yanında evi bulunan Fidan Yıldırım, gece yarısı uyuduğu bir sırada yangın var sesleri üzerine uyandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Alevler önce ekmek evinin yanındaydı. Konu komşuyu uyandırıncaya kadar alevler bir anda evleri sardı. Sanki benzin dökmüş gibi birden çoğaldı. Yaktılar evleri ciğeri yanasılar onlar etti başka kimse etmez.”

Çınaraltı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.