CHP 91 Yaşında

Kuruluşunun 91'nci yılını kutlayan CHP, Atatürk Anıtı'na celenk sundu. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Vedat Şenol, Türkiye'nin karanlık bir ortama sürüklendiğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2014 13:15
CHP 91 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 91'nci yılını kutluyor. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunan partililer, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

CUMHURİYET'İN ANASI CHP'DİR
Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Vedat Şenol, partilerinin savaş meydanlarında kurulduğunu kaydederek "Bizler emperyalizme karşı direnen kahramanların torunlarıyız. Atatürk'ün 2 büyük eserinden birisi Cumhuriyet, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kurulduğu günden bu yana ayakta kalabilen tek parti CHP'dir. Diğerleri ise dönemsel güçlerdir. Bugün var yarın yoktur. Ama Cumhuriyet'imizin anası CHP'dir" dedi.

FAŞİST DİKTATÖRLÜK VE KAOS ORTAMI
İktidarın demokrasiyi hazmedemediğini iddia eden Şenol, "Demokrasi ve insan haklarını iktidarlar sağlamak zorundadır. Ama bugün faşist diktatörlük ve kaos ortamı ile karşı karşıyayız. AKP iktidarı Ortadoğu'da silahlı terör örgütlerini besliyor. Karanlık bir ortama doğru sürükleniyoruz. Bu gidişata dur demek için tüm yurttaşlarımızı CHP'de siyaset yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.ajans32



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.