CHP Değişirse, Türkiye Değişir!

Yalım Halıcı, İl Kongresinde yaptığı konuşmada değişim çağrılarını yüksek sesle dile getirdi. “CHP değişirse, Türkiye değişir” diyen Halıcı, salondakilere ‘Hedefe birlikte yürüyelim’ çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
CHP Değişirse, Türkiye Değişir!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Kongresinde konuşan Milletvekili Yalım Halıcı, partisinin değişim tartışmalarına değinerek, Özgür Özel’e açık desteğini kongre kürsüsünden de dile getirdi.

Elinde “Yüzyılın değişimi” kitapçığıyla konuşan Halıcı, “Pandemi döneminin zorlu koşullarında da sahadaydık, orman yangınlarında da biz vardık. Elektrik kesintileri olduğunda Isparta’yı yine biz sahipsiz bırakmadık. Eğirdir Gölü’nde, Gelendost’ta elma bahçelerinde, Uluborlu’da kirazda, Dereboğazı Yolu’nda kısacası Isparta’nın bütün problemlerinde bu efsane örgütle beraber, sizlerle beraber çalıştık. İşte bunun sonucunda Isparta’da 65 Bin 750 oy alarak ana muhalefet partisi olarak 2. Parti olarak seçimlerden çıktık. Oyumuzu yüzde 44.4 arttırdık. Partilerimizin bütün kademeleri çok mücadele etti, hepimiz taşın altına eline koyduk. Ve hep beraber bu günleri gördük ve daha güzel günleri göreceğiz.

Bizim mücadelemiz bu mücadele. Değişimin siyasete yol verdiği, kadınların sayısal kotalara sıkıştırılmadığı bir CHP hayal ediyoruz.

Bu cüretkâr bir başkaldırıdır. Ama partisi içine değil, AKP iktidarına, tarikatlara cemaatlere, kadın cinayetlerine sessiz kalanlara bir başkaldırıdır bu.

Bugüne kadar hiç başınızı öne eğdirmedim, bundan sonra da başınızı öne eğdirmeyeceğim.

Gelin bu yeni yolu birlikte açalım. Hedefe birlikte yürüyelim. CHP değişirse Türkiye Değişir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.