CHP Eğidir’de Adayını Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı tarafından dün saat:13.30 aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2013 11:01
CHP Eğidir’de Adayını Tanıttı

Eğirdir Vergi dairesi üstünde düzenlenen Aday tanıtım toplantısına CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Isparta İl başkanı Vedat Şenol, Burdur İl Başkanı Süleyman Erman,CHP Isparta Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı , Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın, İl ve İlçe Kadın Kolları başkanları, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Eğirdir Belediye Başkan Adayı Adem Kayan, Sarıidris Belediye Başkan Adayı Hüseyin Pala, CHP Eğirdir Belediye Eski Başkanı Tacettin Gencay ve partililer katıldı.

AKALIN; “ KİMSEYE DESTEK VERMEYECEĞİZ,
DİĞER PARTİLERİN OYLARINA TALİBİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Eğirdir İlçe Başkanı Fatih Akalın “Yerel seçimlerde başarı elde etmek istiyoruz. Bu başarıyı elde edebilmemiz için birlik ve beraberlik şart. Bunun için el ele verip tüm engellere göğüs gerip, yerel seçimleri kazanıp, Partimiz için iktidarın yolunu açmalıyız. Bizim geçmiş yıllarda çeşitli yerlere oy vereceğimiz söylentileri oldu. Biz kimseye destek vermedik bugünden sonrada Eğirdir’de kimseye destek vermeyeceğimiz gibi diğer partilerin oylarına da talip olduğumuzun bilinmesini isterim. Sadece Eğirdir’de ve Ispartada değil nerede olursa olsun CHP güçlü bir kadro ile seçimlere hazırlanıyor bunun için buraya gelen herkesten CHP adaylarına kefil olmanız ve oy istemniz çağrısında bulunuyorum. Bu dönemde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu partiye daha da fazla ihtiyaç olduğunun bilinmesini istiyor ve bu mantıkla el birliği ile başarıya ulaşacağımıza inanıyorum çünkü bu güç bizde var” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Fatih Akalın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Eğirdir Kadın Kolları Başkanı Münevver Yıldız Güner Kadın kollarının çalışmalarından bahsederek, Yerel seçimlerde kadınlar Kolu olarak çalışmalarına devam edeceklerini ev ev gezip Partinin çalışmalarını anlatacakları sözünü vererek, “ Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

“KEMİK OYLARIN DIŞINDAKİ OYLARA DA İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol ise yaptığı konuşmasında “ 2014 yerel seçimleri Türkiye’de iktidarın değişeceğinin müjdesi olacak. 11 Yıldır Ülkemiz kanı emilmiş, Ekonomik olarak talan edilmiş ve savaşın eşiğine getirilmiştir. Türkiye’yi başarısız yönetenler sayesinde Ülkemiz bölünme ve parçalanma noktasına gelmiştir. Artık AKP son kullanma tarihi dolmuş bir partidir. Dershanelerin kapatılmasından tutun yaptığı bir çok yanlışlar sayesinde tarikat, cemaat tarafından da dışlanan bir parti olma yolunda ilerlemektedir. Biz CHP olarak hem merkez solu hem de Merkez sağı kucaklayan bir parti konumundayız. Bu yüzden CHP iktidara gelmek zorunda. Bu yüzden Isparta ve Eğirdir’deki kemik oyların dışındaki oylara da ihtiyacımız var. Kazanmaktan başka çaremiz yok, kazanmak için enerjimizi birbirimizle uğraşmakla değil, birlikte el ele vererek seçimi kazanmak için harcamalıyız. AKP’den kurtuluş için CHP bir merkez olduğunu herkese iyi anlatmamız lazım. Eğirdir ve Sarıidris adaylarımızda eğitimli ve niteliğe sahip kişiler. Biz’de örgüt olarak Eğirdir’de her türlü çalışmayı yapacağız, ben örgütüme, adaylarıma ve Eğirdir halkına güveniyorum” şeklinde konuştu.

ÇAKMAKÇI; “SALONDAKİ HERKES 25 KİŞİ GETİRİRSE SEÇİMİ KAZANIRIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı konuşmasında “ Ben Isparta’yı alacağıma sizlere söz veriyorum. Ama siz de bana bir söz verin bu partiyi el ele verip iktidara getireceğiz. Biz Okul Öncesi Eğitime önem vereceğiz, Hesap vereceğiz, Gül Göl, Deniz biz hep beraberiz diyeceğiz. Isparta’da, Eğirdir’de, Sarıidris’te girilmedik ev bırakmayacağız. Eğirdir, Antalya ve Burdur’la entegre olarak bizim burayı tanıtmamız lazım. Buraya gelen herkes eğer yanında 25 kişi getirebilirse biz bu seçimi Eğirdir’de kazanırız” şeklinde konuştu.

ÖZKAN; “ELMAYI KURTARACAK İRADE CHP’DE VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise konuşmasında “ Benim kardeşim Eğirdir’de 8 yıl görev yaptı ve bu yüzden Eğirdir’e yabancı biri değilim. Eğirdir’de vatandaş şu anda şaşırmış bir vaziyette ve Eğirdir’de bir korku imparatorluğu oluşturulmuş vaziyette ama bizim CHP olarak bu imparatorluğu yıkmamız zor değil, bunu yıkacağız. Eğirdir’de Ispartada ve Sarıidriste bu korku imparatorluğunu yıkmak için ne gerekiyorsa bizde mevcut, Un var Şeker var yağ var bize helvayı yapmak kalıyor bu helvayı karacak gücümüz, inancımız var. T.C ibaresini kaldırmak isteyenlerden, Kürdistan kurulmasını ve andımızın kaldırılmasını isteyenlerden oylarımızla hesap soracağız. Biz Buna bütün ekibimizle hazırız, Türkiye’yi yönetmek için göreve talibiz, halkımızdan sandıktan görev bekliyoruz. Hesap Sorma yeri 30 Martta sandık. Elmayı alan yok satan yok, ihracat yok çözüm ne “ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh”. Ülkelerin hepsi ile uğraştık, Barışık olsak , Buğdayda para eder, elmada para eder pancarda para eder. Sandıkta tepkimizi göstereceğiz. Elma Üreticisini kurtaracak irade Cumhuriyet Halk Partisi’nde var. Adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

ÖNER; “CHP ISPARTA’NIN, EĞİRDİR’İN VE SARIİDRİSİN KURTULUŞU OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise konuşmasında “ Isparta’da Eğirdir’de ve Sarıidris’te başarıya ulaşacağımızdan inancım tam. Isparta olarak çok haksızlığa uğradık. Sadece Isparta olarak değil Ülke olarak 11 yılda çok haksızlıklara maruz kaldık. Bu haksızlıkların hesabını sandıktan galip çıkarak soracağız. Eğirdir’de ve Isparta’da yapılan yanlışlar var. Eğirdir’in girişinde Selçuklu Şehri Eğirdir’e hoş geldiniz yazıyor. Eğirdir Selçuklu şehir değil, Cumhuriyet Şehridir, Selçuklu mirasıdır.Eğirdir’de bir belediye başkanı var şov için gölde su içen. Ben geldiğimde buranın gölünün derinliği 18-20 metre idi, Şimdi ise 12-16 metre ve gölün dibi çamur dolu. Yani sizin anlayacağız buranın belediye başkanının ihtirası aklının üstünde. Eğirdir Dünyanın sayılı değerlerinden bir tanesi. Birliktelik içinde parti ayrımı yapmadan kol kola yürüyerek bu değeri hak ettiği yere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir’in Isparta’nın ve Sarıidrisin Kurtuluşu olacak. AKP Yerel seçimlerle sarsılacak, Milletvekili seçimleri ile bölünecek, Genel Seçimlerle yıkılacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıidris Belediye Başkan Adayı Hüseyin Pala ise konuşmasında
“Eğirdir, Isparta ve Ülke genelinde seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum.Bu Birliktelik olduğu sürece’de Sarıidrisi alacağıma söz veriyorum. Herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

ADEM KAYAN; “BİZ RANT DEĞİL HALK BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir Belediye Başkan adayı Adem Kayan ise yaptığı konuşmasında “ Eski yeni bütün Cumhuriyet Halk Partililer burada görmekten mutluyum. Bugün gördüğümüz belediyecilik anlayışı, partilisine partisine hatta cemaat belediyeciliğine dönmüş vaziyette diyebiliriz. Bizim Belediyeciliğimiz her kesime hitap eden bir Halk Belediyeciliği olacaktır. Bu bir taktik değil haklı bir isteğimdir. Bugün bir köy muhtarı köyüne kilit parke taşlarını bedavaya yaptırabiliyorken, Eğirdir Belediyesi para topluyorsa, Suyun buradan gittiği Isparta’da Su 75 kuruş iken, Köyde 50 Kuruş iken burada neden 2 lira diye sormadan edemiyor insan. Benim halkım köyden geri kalmış o zaman. Benim ailemde Ak Partinin kurucu üyelerinden olanlar var fakat aynın insanlar benim bu duruşuma oy verecekler. Kurumlarla halkla konuştuk gittik dolaştık belediyeciliğin rant yeri olmadığını ifade ettik. Eğirdir’i kent yaşamına, sosyal yaşamına kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi.

HABER FOTO: EMRAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.