CHP Isparta Teşkilatında Belediye Meclis Üyesi Krizi Devam Ediyor

CHP Isparta Teşkilatında Belediye Meclis Üyesi Krizi Devam Ediyor.

Yayınlanma:
CHP Isparta Teşkilatında Belediye Meclis Üyesi Krizi Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi mevcut Isparta Belediyesi meclis üyeleri ve yeni belediye meclis üyesi aday adayları Burak Akşahin ve Hasan Karaca parti içi anlaşmazlıklarından dolayı yeni dönem belediye meclis üyesi aday adaylığından çekilmişlerdi.

UMUT ÇETİN'DE ÇEKİLDİ

Bu gelişmelerin ardından CHP Meclis üyesi aday adayı Umut Çetin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak adaylıktan çekildi.

Değerli Ispartalılar ve Cumhuriyet Halk Partililer,

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Isparta Belediye Meclisi Üyeliği için malumunuz olduğu üzere aday adaylığımı açıklamıştım. Büyük bir heyecan ve tutkuyla girdiğim bu yolda maalesef süreç hiç beklemediğim bir şekilde ilerlemiştir. Belediye meclisi üyeliği adaylığı için yapılan temayül oylamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evlatları birbirine kırdırılırken ilk tercihi Cumhuriyet Halk Partisi olmayan, iki gün önce partiye katılan kişiler oylamaya bile sokulmayarak 1. sıraya yerleştirilmiştir. Bununla birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN partisinde, emekçi kadınlarımıza ise ilk 10 sırada hiçbir yer verilmemiştir. Hangi amaçlarla oluşturulduğunu gayet iyi bildiğim böyle bir listeyi ve oynanan temayül tiyatrosunu içime sindirmem mümkün değildir. Bu sebeplerle belediye meclisi üyeliği adaylığımdan çekildiğimi duyurur, bu süreçte benim yanımda olan, destek olan herkese sonsuz teşekkürler ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.