CHP Kendi İçinden İhanete Uğradı

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçları partisi açısından başarısızlık olarak nitelendiren Şenol, ‘Parti içi ihanet’ vurgusu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2014 19:05
CHP Kendi İçinden İhanete Uğradı

CHPAİlJBaşkanıJVedat Şenol,AseçimNsonuçlarınıSdeğerlendirdi.3Sonuçları partisi2açısından başarısızlık olarak nitelendiren Şenol, ‘Parti içi ihanet’ vurgusu yaptı. Şenol Milletvekili Öner’i, eski milletvekili Coşkuner’i ve partinin eski yöneticilerini de sert bir dille eleştirdi.ajans32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, seçimlerin ardından ilk kez basın karşısına çıktı.

Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Şenol, kapsamlı bir seçim değerlendirmesi yaptı.AJANS32

GÜNAYDIN’I TEBRİK ETTİ
Açıklamalarına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı tebrik ederek başlayan Şenol, seçim sonuçlarını başarısızlık olarak yorumladığını ve parti yönetimi olarak sorumluluğu üzerine aldıklarını kaydetti.

BU SONUÇ BİZİM İSTİFA SEBEBİMİZDİR
İl Başkanı Şenol, “Biz seçim sürecinde de söyledik. Son seçimde 27 bin 500 alan bir partinin oyunun 25 binin altına düşmesi bizim için istifa sebebidir. Ve o gün söylediklerimin de arkasındayım. İstifa etmemiz gerektiğini yönetime sundum. Tartıştık. Ancak yönetim bunun doğru olmayacağını söyledi. Genel Merkezle de istişare ettikten sonra istifa kararından vazgeçtim” dedi.

CHP ÇEKİM MERKEZİ OLAMADI
Seçim sonuçlarındaki başarısızlığın sebeplerine de değinen Şenol, “CHP ne yazık ki bu seçimlerde çekim merkezi olamadı. Kesinlikle seçmeni suçlamıyoruz. Seçmen çekim merkezine yönelir. Biz o çekim merkezini maalesef yaratamadık” dedi.AJANS32

CHP’YE OY VERİRSEN AKP KAZANIR ALGISI YARATILDI
Şenol başarısızlığın sebeplerini şöyle açıkladı; “Örgütün çok çalışmasına rağmen az insan çalıştı. 30 kadın, 10 genç aktif çalışmalara katıldı. CHP’nin ağır topları denilen insanlar MHP’nin yanında yer aldılar. Günaydın’ın yürüttüğü kara propaganda başarılı bir şekilde tuttu. Seçmen CHP’ye oy verirsen AKP kazanır diye korkutuldu. Zamanında CHP’nin yönetim kademelerinde yer alan isimler bile bu kara propagandaya alet oldu. Kısacası bizim ‘eskilerin’ de katkısıyla CHP çekim merkezi oluşturamadı” yorumunda bulundu.

Partisinin 2009 seçimleriyle kıyaslandığında başarılı olduğunu savunan Şenol, “Ama biz bunun altına sığınacak değiliz. Başarısız bir sonuç elde ettik” dedi.

ÖNER VE COŞKUNER’İ DE SUÇLADI
Açıklamasında CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ve eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner’i de sert ifadelerle eleştiren Şenol, “Bu sonuçlar nedeniyle milletvekilimizi ve eski milletvekilini de suçluyorum. İkisini de göreve çağırdık. Birisi kafasına göre geldi. Diğeri ise hiç gelmedi. Coşkuner, Muğla’da çalışacağını söyledi. Artık nerede çalıştı bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇİ İHANET VURGUSU
Partisinin ‘parti içi ihanet’e uğradığına işaret eden Şenol, “Eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan diyor ki, Isparta sevdalılarının oyları MHP’ye gitti. Biz yönetimde değilken, seçim süreçlerinde görev aldık, çalıştık. Kendisi bu seçimin neresinde çalıştı. Bu nasıl Isparta sevdası” dedi.

YUSUF ERDOĞAN’A GÖNDERMELER
İl Başkanı Vedat Şenol, partisinin önceki yönetimi ve başkanı Yusuf Erdoğan’a göndermelerine şöyle devam etti; “Zamanında 5 yıllık parti kirasını ödemeyip haciz noktasına getirenler yönetimlere talip olmamalı. Parti aracını vergi borcundan dolayı hacizlik edenler, 2011 seçimlerinde parti paralarını nerelere harcadıklarını anlatmayanlar, partiye nifak sokanlar yönetim kademlerine talip olmamalı” şeklinde konuştu.

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
AMA KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ
Seçim sonuçlarının kabul edilebilir bir durum olmadığını ancak kabul etmek zorunda olduklarını söyleyen İl Başkan Vedat Şenol, “Isparta halkının kararına saygı duyuyoruz” diye konuştu.

SADECE BİR KİŞİ İSTİFA ETTİ
İl Yönetiminden sadece bir kişinin istifa ettiğini kaydeden Şenol, “Mehmet Büyüktuncer istifa etti. Biz zaten kendisinin bizimle uyumlu çalışmadığı için istifasını istemiştik. Zaten son dönemde de aktif çalışmalarımızda yanımızda tutmamıştık. Başka da istifa eden yok” dedi.

CEMAAT AKP’YE OY VERDİ
Bir soru üzerine Cemaatin yine AKP’ye oy verdiğini iddia eden Şenol, “Cemaat yine AKP’ye oy verdi. Bir kısmı da MHP’ye gitti. Isparta’da cemaatten CHP’ye oy gelmedi” ifadelerini kullandı.ajans32h

ALİ HAYDAR ÖNER BU AÇIKLAMAYA CEVAP VERDİ
ZEHİR ZEMBEREK O CEVAP İÇİN TIKLAYIN
aberidir

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum