CHP Kurultayında Gerginlik

CHP kurultayı gergin geçiyor. heyecanı yaşanıyor. Ankara Arena'da yapılan CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı’nda şu sıralarda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2012 13:00
CHP Kurultayında Gerginlik

CHP lideri Kılıçdaroğlu kürsüde, salonda ise yeter sayı gerginliği yaşanıyor. CHP kurultayı gergin geçiyor. heyecanı yaşanıyor. Ankara Arena'da yapılan CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı’nda şu sıralarda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun kürsü çıktığı sırada yeter sayı taştışması yaşandı. İsa Gök’ün bu yöndeki iddiası üzerinde salon gerildi, arbede yaşandı.

Şu Ana Kadar Neler Oldu?
CHP tüzüğünün ele alınacağı Kurultayın toplanabilmesi için kayıtlı 1247 delegesinden 625'nin katılması gerekiyor. CHP Genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin, şu ana kadar 900 delegenin salona gelerek kurultaya katılmak için imza verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise kurultayın CHP için bayram günü olduğunu söyleyerek, "Bugün parti işleyişine dönük yetersizlikler bütünüyle giderilecek" dedi. Bazı delegelerin ilk kurultaya katılmayacağı iddiaları vardı.

Kurultayda delegenin oyuna sunulacak yeni tüzük, 81 il temsilcisi, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerinin önerileri doğrultusunda Tüzük Komisyonu tarafından hazırlandı.

Kılıçdaroğlu'dan İlk Mesaj: "Mutluyum"
Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağanüstü kurultayının yapılacağı Ankara Spor Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu, eşi Sevil Kılıçdaroğlu ile Çukurambar'daki evinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, kurultaya yönelik soruları üzerine Kılıçdaroğlu, güzel bir kurultay olacağını belirtti.

Kurultayın şenlikle başlayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Adına 'Demokrasi Şöleni' dedik. O şölene herkesin katılmasını istedik. Umarım güzel bir kurultay geçireceğiz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Televizyonlardan izlediğiniz kadarıyla ilk izleniminiz nedir?'' şeklindeki sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Mutluyum'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun, 06 CHP 01 plakalı makam aracına binerken çevredeki bazı vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu gözlendi.

Kılıçdaroğlu Kürsüydeyken Gerginlik Yaşandı
Anadolu Ateş'nin gösterisinden sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktı ve kısa bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında CHP Mersin Milletvekili İsa Gök salona girdi. İsa Gök salona girerken protesto edildi. Bu sırada salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Kurultayda Yeter Sayı Gerginliği
Bu arada İsa Gök, yeter sayı olmadığı gerekçesiyle hazırladığı dilekçeyi Divan Kurulu'na verdi. Bu dilekçe divan tarafından ele alınırken Kılıçdaroğlu konuşmak için kürsüye çıktı. CHP lideri, konuşmasına başlarken kürsü önünde İsa Gök “Yeter sayı yok, kurultay toplanamaz” itirazında bulundu. Bu sırada arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu, kürsüden “Kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı yok” diye seslendi.

İsa Gök Salondan Çıkarıldı
İsa Gök ise kürsüden uzaklaştırıldı ve salondan çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.