CHP Merkez İlçe ‘Üzümcü’ Dedi

CHP Merkez İlçe Örgütü 35’nci Olağan Kongresini tamamladı. İki listenin yarıştığı kongrede Talimdar Üzümcü Başkanlık koltuğunu korudu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2015 10:58
CHP Merkez İlçe ‘Üzümcü’ Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Örgütü 35’nci Olağan Kongresini Halı Sarayı Düğün Salonunda gerçekleştirdi.

Kongrenin Divan Başkanlığına SDÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede delegeler, parti üyeleri ve misafirler hazır bulundu.

Divan Başkanlığına 67 delegenin imzaladığı Blok Liste ile seçimlere gidilmesi önerisi oylanarak kabul edildi. Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü çalışma raporunu, merkez ilçe saymanı Mustafa Ermağan ise mali raporu okudu. Raporlar oylanarak aklandı.

Faaliyet Raporu aleyhinde konuşma yapan eski İl Başkanı Vedat Şenol, “1 Kasım seçimlerinde partimiz yöneticileri süreci iyi yönetememiştir. Danışma toplantıları ve seçim değerlendirmeleri yapılmamıştır” dedi.

Şenol’un bu konuşması üzerine parti emektarlarından Turan Özgül, “Danışma toplantılarını Sayın Şenol hatırlattı. Çok teşekkür ederiz. Ama kendisi İl Başkanlığı yaptığı süreçte defalarca talep etmemize rağmen neden hiç danışma toplantısı yapmamıştır?” diye sordu.

Faaliyet Raporu ve Mali Rapor üzerine konuşmaların tamamlanmasının ardından kongrede siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Bu bölümde de söz alan Eski İl Başkanı Vedat Şenol, “Parti atama yönetim ile yönetilmektedir. İl örgütü görevden alınmıştı. Neden görevden alındı diye soran yok. Yönetici arkadaşlarımız yıprandı ve değişim şart. Ben Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Şakir Çetin arkadaşımızı destekliyorum. Önümüzdeki süreçte de İl Başkanlığına adaylığı düşünmüyorum” dedi.

Mustafa Ceyhan da konuşmasında “Az olalım öz olalım değil, çok olalım içinde biz de olalım anlayışını benimsemek gerek. Geçmişi unutalım. Ön seçimde beni çok dövdünüz. Ama ben onları geride bıraktım. Bugün hep birlikteyiz” diye konuştu.

İl Başkanı Senayi Demirkol ise İlçe Kongreleri hakkında bilgiler verdikten sonra siyasi değerlendirmeler yaptı.

Demirkol’un hedefinde ise CHP’yi içeriden ve dışarıdan eleştirenler vardı. Demirkol, “CHP’ye akıl verenler çok olur. Son dönemde de Atatürkçü maskeler kullanarak CHP’ye akıl vermeye çalışanlar var. Bunların ortak özellikleri ise CHP’nin başarısızlığı için çalışmak. CHP için çalışmayacaksın, hatta aleyhinde çalışacaksın. Sonrada çıkıp CHP’den hesap soracaksın; Hadi canım sende! Rant peşinde, koltuk peşinde koşanlar artık düşsün CHP’nin yakasından” ifadelerini kullandı. Son dönemde sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere de değinen Demirkol, “Partide bizim kapımız sonuna kadar açık. Lütfen eleştirisi olanlar gelsin bu eleştirileri partide bizlere yapsın. Soyal medya üzerinden partiyi hırpalamasın” dedi.

Sosyal medya üzerinden sahte hesaplar açılarak partinin yıpratılmak istendiğini ileri süren Demirkol, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve o sahte hesapları kimlerin açtığını tespit edeceğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Merkez İlçe yönetimi için blok liste hazırlayan Mevcut Başkan Talimdar Üzümcü ve Şakir Çetin seçim konuşmalarını yaptı. Üzümcü, atanmış bir yönetim olduklarını belirterek delegelerden destek istedi ve “seçilmiş bir yönetimle yolumuza devam etmek istiyoruz”  mesajı verdi.www.ajans32.com

Şakir Çetin ise partide yenilenmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak bazı projelerinden söz etti. 264 delegenin oy kullandığı seçimlerde; oyların 133’ünü alan Talimdar Üzümcü ve ekibi seçimin kazananı oldu. Üzümcü’nün rakibi Şakir Çetin  ise 124 oy alabildi. 

İŞTE YENİ MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ

Talimdar Üzümcü
Zühtü Altıntaş
Yaşar Ali Balcı
Hatice Çetin
Mehmet Çiftçi
Zeynep Diktaş
Mustafa Ermağan
Fahri Elma
Fulya Kaplan
Fatih Karakoç
Veysel Kılıç
Ahmet Işıldak
Taci Öztürk
Merali Saraç
Hamdi Sayımlı
Zübeyde Silleli
Halil İbrahim Ünver

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum