CHP Milletvekili Adayı Öner'den Şok İddia

CHP Isparta 1 .sıra Milletvekili adayı eski Vali Ali Haydar Öner partisinin Yalvaç'ta düzenlediği seçim bürosu açılışı ve aday tanıtım toplantısında hükümete özellikle Başbakan Erdoğan'a ağır konuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2011 17:19
CHP Milletvekili Adayı Öner'den Şok İddia

CHP Isparta 1 .sıra Milletvekili adayı eski Vali Ali Haydar Öner partisinin Yalvaç'ta düzenlediği seçim bürosu açılışı ve aday tanıtım toplantısında hükümete özellikle Başbakan Erdoğan'a ağır konuştu.

Bankalar Caddesinde açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunda yapılan törenin ardından Yalvaç Çınaraltı Meydanında aday tanıtım toplantısı yapıldı. Yalvaç'ta Pazartesi günleri Pazar kurulması nedeni ile asırlık Çınar ağacının altı oldukça kalabalıktı. Burada CHP yalvaç İlçe Başkanı Kadir Yerli, İl Başkanı Yusuf Erdoğan konuşmalarını yaptıktan sonra milletvekili adayları 4. Sıradan başlayarak sıra ile kürsüye çağrıldı ve konuşmalarını yaptılar. Sıra birinci sıra milletvekili adayı Ali Haydar Öner'e gelince Yalvaç İlçe Başkanı Kadir Yerli mikrofondan "AKP'ye referandumda afişlerini kaldırtan, doğru bildiği şeyden kaçmayan dürüst devlet adamı birinci sıra milletvekili adayımız, bir önceki Isparta Valimiz Ali Haydar Öner'i kürsüye davet ediyorum" şeklinde anonsta bulundu.

HADDİNİ BİLDİRDİM

Kürsüye gelen Milletvekili adayı Ali Haydar Öner selamlamasını tamamladıktan sonra afiş konusuna değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Değerli Yalvaçlılar ben Başbakanın afişlerini kaldırttım ama Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasakları ile ilgili 60. Maddesinde diyor ki seçimle ilgili afişler belirlenen yerler dışında aşılamaz. Ben sadece Ali Haydar Öner olarak, halkın tarafsız Valisi olarak Başbakana sende yasalara uymak zorundasın diye haddini bildirdim. Ben böyle yaptım diye beni Isparta’ya hizmet etmekten mahrum bırakacağını sandı. Ama partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beni adayların belirlenmesine 48 saat kala arayarak 'Isparta için aşırı baskı. var. Isparta’da yarım kalan hizmetini git tamamla gel' diyerek buraya gönderdi. Sizlere en az 2 milletvekili olarak İrfan kardeşimle Ankara'dan hizmet etmek için işte aranızdayım."

FİYAKASINI BOZACAĞIZ

YGS'de kopya iddialarına da değinen Öner bu konuda MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Erdoğan'ın girdiği sözlü sataşmalardan söz ederek Başbakanı gençlere saygısızlık etmekle suçladı. Öner şöyle konuştu.

"YGS konusunda haksızlığa uğramış duyarlı Türk Gençliği çeşitli yerlerde tepki gösterdi. Başbakanda çıktı 5-10 bin kişiyi karşılarına çıkarmaktan söz etti. Sayın Bahçeli'de bin Bozkurt'u karşınıza çıkarır Kasımpaşa'ya kadar kovalarım dedi. Asıl gaflet bundan sonra ortaya çıktı. Başbakan Bayburt'ta 'Benim mahlûkatla işim olmaz ben eşrefi mahlûkatlayım' dedi. Senin mahlûk dediğin Bozkurtlar Orta Asya'dan Anadolu'ya gelmiş insanlardır. Sen kime hayvan diyorsun. Değerli vatandaşlarım bu öfkeli, kibirli insanın fiyakasını 12 Haziran'da bozacağız."

CHP Isparta 1. Sıra milletvekili adayı Ali Haydar Öner konuşmasının devamında AK Partinin halkı yoksullaştırarak kendine daha muhtaç hale getirmek istediğini belirtti. Öner Başbakanın bir sucuk fabrikasında kâtipken şimdi gemicikleri olan saltanat süren biri haline geldiğini ileri sürerek Refah Partisi merhum Genel Başkanı Erbakan'ın sözünü hatırlatarak "Harun olarak geldiler, Karun oldular" dedi.

Çınaraltında yapılan aday tanıtım töreni milletvekili adayı Ali Haydar Öner'in eşi Saadet Şen Öner'in meydandaki kalabalığı kolkola getirerek CHP'nin seçim sloganını hep bir ağızdan söyletmesi ile son buldu. Adaylar daha sonra başta ' Kaymakamlık olmak üzere Belediye ve esnaf odalarını ziyarette bulundular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum