CHP Öldürülen PKK'lılar Üzerinden Siyaset Yapıyor

AK Parti Isparta milletvekili adayı Suat Kolukırık, CHP'nin BDP tarafından 12 PKK'lı için ilan edilen yas kararına destek vererek, siyasi oy avcılığı yaptığını ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2011 20:37
CHP Öldürülen PKK'lılar Üzerinden Siyaset Yapıyor

AK Parti Isparta milletvekili adayı Suat Kolukırık, CHP'nin BDP tarafından 12 PKK'lı için ilan edilen yas kararına destek vererek, siyasi oy avcılığı yaptığını ileri sürdü. Kolukırık, CHP ile BDP'nin kol kola yürümesinin Güneydoğu'da ve Türkiye'de siyasi kargaşaya neden olacağı uyarısında bulundu.

Kolukırık, CHP Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı Salih Sümer'in "CHP Diyarbakır Seçim büromuzu öldürülen gerillalara destek için bir günlüğüne kapatacağız" açıklamalarını CHP'nin Türkiye'de çözümsüzlüğün merkezi olmasının bir göstergesi olarak değerlendirdi.

CHP' Seçim bürosunun bir günlüğüne kapatılmasını 12 Haziran seçimlerinin sağlıklı bir atmosfer içinde yapılmasını engellemeye yönelik olarak değerlendiren Kolukırık, "CHP'nin bu girişimi bölge oylarına yönelik bir çabadır. CHP'nin yürüttüğü ekonomik popülist söylemlerin yerini şimdi de etnik popülist söylemler almıştır. " dedi.

CHP'nin her fırsatta bölgenin hassas noktalarından faydalanarak oy avcılığına çıktığını ifade eden Kolukırık, CHP zihniyetinin çözüm odaklı değil, kargaşa odaklı bir siyasi çizgiye kaydığını ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.