CHP Olmasaydı Gül 5 Liraydı

CHP Olmasaydı Gül 5 Liraydı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2020 10:12
CHP Olmasaydı Gül 5 Liraydı

GÜLBİRLİK’in gül çiçeği alım fiyatını 7,35 TL olarak açıklamasına tepki gösteren CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “Bulgaristan’dan gülyağı ithal eden bir zihniyetin Türk üreticisini düşünmesini zaten beklemiyorduk” dedi.

Halıcı, artan maliyetlere karşın gül çiçeği alım fiyatının düşmesini ise trajikomik bulduklarını söyleyerek “CHP olmasaydı gül 5 liraydı” dedi.

GÜLBİRLİK gül çiçeği alım fiyatını kilogram başı 7,35 TL olarak açıkladı. Bu rakamın geçtiğimiz yıl 7,80 TL olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “GÜLBİRLİK gül çiçeği alım fiyatını 7,35 olarak açıkladı. Şimdi geçen sene 7,80 TL olan gül çiçeği bu sene neden 7,35 TL’ye düştü. Mazot fiyatı mı geriledi, gübre fiyatı mı geriledi? Çiftçinin refah seviyesi mi artı? Ne oldu da bu fiyat geriledi? Anlamak mümkün değil” dedi.

Halıcı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gül fiyatlarını TBMM’de gündeme getirdiğini de hatırlatarak; “Şunu da ifade etmeliyim ki; eğer Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de gül fiyatlarıyla ilgili konuşmamış olsaydı, bizim bu anlamda yürüttüğümüz mücadele olmasaydı GÜLBİRLİK bu fiyatı 4,5 5 TL olarak açıklayacaktı.

GÜLBİRLİK’in Bulgaristan gülyağı ithal ettiğini hatırlatan Halıcı, Isparta'da gül üreticilerini desteklemek amacıyla kurulan bir kooperatif olan Gülbirlik'in Bulgaristan'dan gülyağı satın almasına da tepki gösterdi. Gülbirlik'ten üreticisine sahip çıkmasını beklerken, yöneticilerinin ithalata devam edeceği yönündeki açıklamalarda bulunduğunu belirten Halıcı, "Bu konuda takdiri gül üreticilerine ve Isparta kamuoyuna ve kıymetli hemşehrilerimize bırakıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.